Majkrosoft odložio na neodređeno vreme povratak u kancelarije u SAD

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Američka tehnološka kompanija Majkrosoft prenela je svojim zaposlenim da na neodređeno vreme odlaže njihov povratak u kancelarije u SAD dok ne bude bezbednije što se tiče pandemije.

„Obzirom na neizvesnost zbog kovida-19 odustali smo od pokušaja da predvidimo novi datum za puno ponovno otvaranje naših američkih radnih prostorija“, napisao je u blogu Džared Spataro, potpredsednik kompanije.

 

Majkrosoft je već odložio planirani povratak na rad u kancelarijama od septembra na „ne pre 4. oktobra“, ali sada navodi da ponovno otvaranje neće biti idućeg meseca.

 

Kompanija zapošljava oko 181.000 ljudi, od kojih su 103.000 u SAD.

 

Majkrosoft će čekati za uputstva zvaničnika za javno zdravlje o bezbednom povratku, rekao je Spataro. Tada će zaposlenim dati 30-odnevni tranzicioni period da se pripreme.

 

Prošlog meseca Majkrosoft je naveo da će tražiti dokaz o vakcinaciji od svih zaposlenih, prodavaca i posetilaca u svojim američkim prostorijama od ove jeseni.

 

Tehnološki gigant je uložio veliki napor od početka pandemije da prilagodi niz svojih softver proizvoda za radno mesto zaposlenim koji rade od kuće i zajedno sa ovom objavom o odlaganju povratka u kancelarije predstavio je i jedan broj karakteristika novih proizvoda.

 

Hibridni pristup koji bi omogućio zaposlenim da mešaju rad na daljinu i rad u kancelariji je u velikoj meri prihvaćen u tehnološkoj industriji, posebno među najvećim kompanijama sa najvećim platama.

 

Mnoge tehnološke kompanije imale su planove da vrate zaposlene u prostorije početkom septembra ali su Epl, Gugl, Fejsbuk, Amazon i sve veći broj drugih već odlučili da čekaju do iduće godine.

Tagovi

Povezani tekstovi