Malo podataka o napadu na Stojovića

Lekari su konstatovali, prema pisanju crnogorske štampe, da mu je polomljena donja i gornja vilica, koren zuba, povređena jagodična kost, a ima brojne modrice i ogrebotine oko očiju, na nosu, laktovima, ramenu i kolenima. Tokom specijalističkog pregleda, lekari su otkrili ubod malo širi od igle na obrazu, koji je nastao “pod nejasnim okolnostima”.


Prema svedočenju Stojovića, te večeri osetio je jak bol i izgubio svest, a prvo čega se seća je dolazak u bolnicu gde je shvatio šta mu se dogodilo.


Policija je obavila uviđaj u Stojovićevom stanu u Baru i uzela od Stojovića izjavu.


Kako objavljuju podgoričke Vijesti, jedan od inspektora nezvanično je saopštio da ima malo tragova na osnovu kojih bi došli do nekog konkretnijeg zaključka, te da nije puno koristila ni Stojovićeva izjava, jer se, praktično, ničeg ne seća.


Za dnevni list Dan, Stojović je izjavio da nije imao privatnih sukoba i neprijatelja.


Široj javnosti Stojovićevo ime je postalo poznato nakon što je televizija B92 emitovala emisiju „Insajder“ posvećen delovanju fudbalske mafije u Srbiji i Crnoj Gori.


Za sada nije poznato da li bi to mogao biti jedan od motiva.


Do sada se nije oglasilo ni jedno sportsko udruženje u Crnoj Gori.


Međutim, nevladina organizacija Centar za građansko obrazovanje konstatovala je u saopštenju da se radi o jednom od retkih sportskih novinara koji se odvažio da javno govori o zloupotrebama i mahinacijama u crnogorskom i srpskom sportu, uz apel da se sprovede kvalitetna istraga, kao i da policija izvrši bezbednosnu procenu i obezbedi Stojoviću punu fizičku zaštitu.


„Stojović padao više puta“


MUP Crne Gore saopštio je da je Mladen Stojović, u razgovoru sa lekarima Hitne pomoći, izjavio „da je bio sam u stanu i da je najverovatnije pao i zadobio povrede na glavi, ali da se uopšte ne seća događaja, jer je gubio svest“.


Nakon što ga je dežurni lekar pregledao, Stojović je prevezen u Opštu bolnicu u Baru, gde su mu konstatovane lake telesne povrede, kaže se u saopštenju crnogorskog MUP-a.


U jednom od izveštaja lekara barske bolnice, između ostalog, se konstatuje da je Stojović, kad je dovezen, krvario na nos i usta i da je rekao da se ne seća posednjih par sati, već da je, kako se navodi, „bio u stanu i padao“.


U drugom izveštaju lekara ove bolnice, navodi se da je Stojović izjavio „da mu je jednog momenta došlo teško, da je počeo da pada više puta u stanu“ i da je zatim zvao sestru.

Tagovi

Povezani tekstovi