Manjine i sindikati traže smene

Saveti manjinskih nacionalnih zajednica danas su od nadležnih republičkih organa tražili da ubrzaju proces transformacije RTV Novi Sad u pokrajinski radiodifuzni servis i da smene rukovodstvo te medijske kuće.
Nacionalni saveti od Vlade Srbije traže da hitno završi deobni bilans Radiotelevizije Srbije i RTV Novi Sad i da hitno imenuje novo v.d. rukovodstvo RTV Novi Sad, koje bi bilo u stanju da profesionalno pripremi projekat transformacije u javni servis građana Vojvodine.
Koordinatorka manjinskih nacionalnih saveta Ana Tomanova Makanova rekla je da saveti od pokrajinskih vlasti traže da se aktivnije uključe u proces transformacije RTV Novi Sad, a predstavnik Pokrajinskog sekretarijata za informacije Kalman Kuntić da Izvršno veće Vojvodione podržava zahteve manjinskih nacionalnih saveta i sindikata RTV Novi Sad.
U ime pet sindikata RTV Novi Sad Mihajlo Bodrič je naveo da je ta medijska kuća u najtežoj tehničko-tehnološkoj i kadrovskoj situaciji od osnivanja i zatražio smenu rukovodstva RTV Novi Sad. Predstavnici sindikata su upozorili i da sredstva od televizijske pretplate idu isključivo na žiro-račun Radiotelevizije Srbije, pošto RTV Novi Sad još nema svoj žiro-račun.
Iza zahteva su stali nacionalni saveti Slovaka, Rusina, Ukrajinaca, Hrvata, Rumuna, Roma i Mađara i Samostalni sindikat, Strukovni sindikat, Sindikat Nezavisnost TV Novi Sad, Sindikat Nezavisnost Radio Novog Sada i Sindikat novinara Srbije, podružnica Radio Novi Sad.

Tagovi

Povezani tekstovi