Manjinskim medijima 133 miliona

 Napominjući da je haotičnost karakteristika koja dominira ovom oblašću, on je napomenuo da je jedan od osnovnih problema izostanak pune primene Zakona o radio difuziji i odlaganje formiranja javnih servisa, čemu bi morao prethoditi deobni bilans unutar Radio-televizije Srbije između Beograda i Novog Sada.


– Ovakav vid informisanja nam je zaista neophodan, naročito u Vojvodini čiju složenu strukturu i specifične potrebe za objektivnim informisanjem u potpunosti može ispoštovati samo javni servis – smatra Đurić.


Iako Pokrajina više nije osnivač glasila na jezicima nacionalnih manjina u Vojvodini, Pokrajinski sekretarijat za informisanje će i ove godine najveći deo svog budžeta usmeriti na finasiranje upravo manjinskih medija. Đurić je napomenuo da njegov sekretarijat za ovu godinu raspolaže budžetom od 190 miliona dinara, pri čemu je, kada se odbiju plate i drugi troškovi rada, 160 miliona planirano za finasiranje projekata, od čega će za manjinska glasila biti izdvojeno oko 133 miliona dinara.

Tagovi

Povezani tekstovi