Manojlović napustio „političko“ suđenje, jer novinarima nije dozvoljeno snimanje

Izvor: Pixabay
Izvor: Pixabay

Direktor Pokreta „Kreni-Promeni“, Savo Manojlović, napustio je danas suđenje zbog organizovanih protesta i blokada ispred Palate Srbije.

Kako je napisao na svom Tviter nalogu, suđenje je napustio zato što novinarima nije dozvoljeno da isto snimaju čime mu je „povređen član 32 Ustava Republike Srbije“.

 

„Ne priznajem odluke vladajuće partije, priznajem samo nezavisno sudstvo Republike Srbije“, naveo je u objavi.

 

Manojloviću je danas počelo suđenje zbog organizovanih protesta i blokada ispred Palate Srbije 15. februara, čiji je povod bilo protivljenje eksploataciji litijuma i bora na teritoriji Srbije. On je izjavio danas pred početak suđenja na kojem je optužen kao organizator protesta, da mu se sudi „isključivo“ iz političkih razloga. Manojlović je ispred Prekršajnog suda u Beogradu rekao da je u prijavi protiv njega navedeno da protest nije prijaviljen na vreme.

 

 

 

„Moram da istaknem da nismo znali gde će biti dodela ordenja (održana u isto vreme u Palati Srbije). Predsednik se uplašio i prvi put pomerio iz Predsedništva dodelu ordenja. Mi smo čekali da vidimo gde će to biti, tako da se meni danas sudi jer se predsednik uplašio“, rekao je on.

 

Manojlović je dodao da je tačno da je na tom skupu bilo incidenata, ali da prijava ne treba da se podnosi protiv organizatora, jer on nikada nije pozvao da se krši javni red i mir.

 

„Najodgovorniji su oni koji sprečavaju da policija vrši svoj posao, a to je ministar (unutrašnjih poslova Aleksandar) Vulin“, kazao je on.

 

Tagovi

Povezani tekstovi