Mariću Ruperte!

Beograd-Milomir Marić, glodur ugašene BK televizije, nedavno se na Radio televiziji Republike Srpske javno pohvalio da mu je TV Foks ponudio mesto prve violine u srpskom televizijskom čedu čuvenog australijskog medijskog magnata Ruperta Mardoka! Marić je istom prilikom ustvrdio i da su Mardokovi zastupnici, osim njega, u svoje redove u Srbiji pozvali i brojne zvezde Karićeve televizije, ali nije otkrio o kome je sve reč.


Iz Marićevog okruženja Kurir saznaje da je TV Foks, poznat kao kuća koja naginje konzervativnim političkim partijama, u svoje redove u Srbiji iz demontiranog BK TV tipovala i na Olju Kovačević, autorku i voditeljku najgledanijeg političkog tok-šoua u zemlji „Klopka“, Vanju Bulića, urednika i voditelja „Crnih bisera“, spikere, sa Zoranom Trifunovićem na čelu, ali i novinare mlađe generacije koji su se kalili u informativno-političkom programu Karićeve televizije.


– Nemojte me sada pitati o tome. Pustite me da guram ovo što sam započeo sa BK. Vidite šta nam rade! Ne mogu ni da potvrdim, ni da demantujem to što me pitate. A zovite Lekićevu i Tijanića, pa vidite s njima – rekao je Marić odgovarajući na pitanje Kurira da li će prihvatiti ponudu Ruperta Mardoka.


Inače, pre Marića, koji je ustvrdio i da neće preuzimati bilo kakva mesta dok ne završi bitku s predsednikom Republičke radiodifuzne agencije Nenadom Cekićem i Vladom Vojislava Koštunice oko BK televizije, kao najozbiljniji kandidati za glodura Foksa figurirali su sadašnji direktor i glavni i odgovorni urednik RTS Aleksandar Tijanić i Bojana Lekić, čije je mesto u „televiziji otvorenih očiju“ zauzeo Marić.


Podsećamo, Tijanić se u intervjuu Kuriru u svom stilu pohvalio da je „kao mali, siromašni novinar dobio ponudu od stranaca da pređe i radi za njih za tričavih 1,5 miliona evra godišnje“.
– Razmišljam – odgovorio je tada Tijanić na pitanje da li je tačno da ga je zavrbovao Mardok.


On je, međutim, na naše pitanje da li još uvek razmišlja o ponudi Foksa, odgovorio da nikada nije pomenuo ime kompanije koja mu je nudila posao.
– Rekao sam samo da se radi o firmi sa stranim kapitalom, a vi ste to sveli na Foks televiziju. Nemam ništa novo da dodam. Ne znam kome je Foks nudio mesto glavnog urednika, moj posao je RTS – tvrdi Tijanić.


Bojana Lekić, međutim, dosad nije htela da kaže ništa određenije o spekulacijama da je TV Foks već rezervisao fotelju za nju. Lekićeva, koja se iz zdravstvenih razloga povukla s pozicije direktora i glodura BK TV, poručila je da joj je zasad rešavanje zdravstvenih problema, nastalih zbog stresa na poslu, daleko ispred bilo kakvih funkcija. U potrazi za informacijom koga će TV Foks postaviti za prvog čoveka televizije u koju, kako su Mardokovi zastupnici u Srbiji poručili, namerava da investira oko 100 miliona evra, Kurir nije uspeo da dobije bilo kakav odgovor.


G.Đ-M.B.


 

Tagovi

Povezani tekstovi