Marinika Tepić: Pokrenućemo smenu članova REM-a zbog blokiranja procesa dodele pete nacionalne TV frekvencije

Foto: YT Printscreen
Foto: YT Printscreen

Stranka slobode i pravde podržava stav Demokratske stranke da članovi Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) moraju biti razrešeni, zbog toga što su protivustavno i protivzakonito obustavili rad 8. decembra i samovoljno blokirali rad REM-a, navodi Marinika Tepić ispred SSP-a.

Kako dodaje, to su učinili uoči tako osetljivog momenta kao što je dodela pete televizijske nacionalne frekvencije. Simptomatično je, ističe Tepić, u tom smislu i da Savet REM-a nije samovoljno obustavio rad kada su dodeljivali prve četiri frekvencije i to opet televizijama koje su dokazano kršile zakon i radile kao megafon vlasti, već tek sada, na taj način blokirajući direktno, svesno i namerno proces dodele poslednje nacionalne TV frekvencije.

 

“Stoga ćemo predložiti kolegama iz opozicije da pokrenemo u Narodnoj skupštini i zvanični zahtev za smenu članova Saveta REM-a, za koji je potrebno 20 narodnih poslanika. U skladu sa Zakonom o elektronskim medijima koji propisuje rad REM-a, odnosno članom 16. propisano je da „Narodna skupština može, na predlog najmanje 20 narodnih poslanika, razrešiti člana Saveta ako se utvrdi da je nesavesno i nepravilno radio, odnosno ako postoje razlozi za nedostojnost i ako zanemaruje i nesavesno ispunjava svoje obaveze što može dovesti do većih smetnji u radu Regulatora“, navodi Tepić.

 

Kako kaže, pošto je apsolutno jasno da su stupanjem u štrajk članovi REM-a postupili nedostojno, zanemarili svoje dužnosti uz nesavestan rad, stekli su se uslovi za njihovo razrešenje.

 

“Sigurna sam da će mnogo više od 20 narodnih poslanika potpisati ovakvu inicijativu”, zaključuje Tepić.

Tagovi

Povezani tekstovi