Marko Vidojković: Nije teško napraviti i svog ličnog manijaka

Foto: YT Printscreen
Foto: YT Printscreen

Pisac i voditelj emisije „Dobar, loš, zao“, koja se emituje na televiziji Nova S i na portalu Nova.rs, Marko Vidojković, dobio je pretnje smrću preko društvene mreže Instagram

„Znam gde stanuješ, zaklaću te kurvin  sine. Majka ti je kurvetina, poserem joj se u usta smrdljiva. Prvo ću da te zakoljem a onda imam da te sečem na komade glupanderu glupi. Poserem se na celu tvoju kurvinsku, preružnu familiju. Zaklaću te, kunem se!“.

 

Ovu poruku, koja je upućena piscu i autoru emisije „Dobar, loš, zao“, Marku Vidojkoviću, nakon najnovije epizode u kojoj su zločini bosanskih Srbi, predvođeni osuđenim ratnim zločincem, Ratkom Mladićem, nazvani pravim imenom – genocidom, prenosimo bez cenzure.

 

Bez cenzure, sa svim pogrdnim i ružnim rečima – upravo kako bi se shvatila njihova težina, uvredljivost i ogromna opasnost kojom se u Srbiji više decenija izlažu pojedinci, ni po čemu zaštićeni i privilegovani, ako se usude da pomenu odgovornost za masakre, genocide i zločine, koje je režim Slobodana Miloševića i Vojislava Šešelja, počinio na prostorima bivše Jugoslavije.

 

Imajući u vidu sklonost političkih sinova navedene dvojice, Aleksandra Vučića i Ivice Dačića, da prebacuju odgovornost za sve gadosti i monstruoznosti politike čiji su generalni sekretari i portparoli, tokom devedesetih, bili – na ceo „srpski narod“, ovakve direktne pretnje smrću, nažalost, nisu izdvojeni slučajevi. Sa njima se suočavaju gotovo svi koji govore o ratno zločinačkoj prošlosti aktuelne političke elite.

 

– Režim već duže vreme primenjuje sledeću strategiju protiv kritičara – ne kažnjava brutalne pretnje koje dobijamo, pretvarajući ih tako u pravilo i priželjkujući da neki manijak zaista prikolje nekog od nas – kaže Marko Vodojković za Danas.

 

Brzo bi tog manijaka uhapsili, dodaje on, a imali bi jednog kritičara manje.

 

– Kad nema manijaka na raspolaganju, onda nije teško napraviti i svog ličnog manijaka. Ovo čudovište je svakako režimski izdanak, na neki način nam je učinio uslugu podsetivši nas na to koliko se nekažnjenih koljača, ubica i manijaka muva Srbijom i „srpskim svetom“ – zaključuje Marko Vidojković za naš list.

 

Podsetimo, „srpski svet“ je skorašnja kovanica naslednika ratno zločinačke politike Slobodana Miloševića i Vojislava Šešelja, u pokušajima da događaji, poput onog koji je nedavno potvrdio presudu Ratku Mladiću na doživotnu robiju, jer je predvodio genocid na srebreničkim muslimanima 1995. godine, ne budu povezani sa konkretnim imenima i prezimenima odgovornih za ubijanje ali i ratno huškanje sa stanovišta političke odgovornosti. Tumačenja ovdašnjih vlastodržaca svode se na to da su tim presudama zapravo žigosani svi Srbi, bez obzira gde žive. Poslednji u nizu primera takve neistinite i zločinačke interpretacije Aleksandra Vučića, Ivice Dačića i Aleksandra Vulin jeste i donošenje Rezolucije o zabrani javnog negiranja genocida u crnogorskom parlamentu.

Tagovi

Povezani tekstovi