Mask opet menja pravila: X počinje da uklanja naslove iz novinskih članaka

Izvor:canva
Izvor:canva

Izmena podrazumeva pojavljivanje članaka na vremenskim linijama korisnika samo sa naslovnom fotografijom i URL-om, dok će pojedinci morati da dodaju svoj opis iznad posta.

Fortune je pisao o planiranoj promeni, pozivajući se na neimenovani izvor, koji će promeniti način na koji se novinski članci pojavljuju na platformi.

 

U tom tekstu se takođe navodi da novu promenu direktno podstiče vlasnik kompanije X, Ilon Mask, što je on i potvrdio.

 

„Ovo dolazi direktno od mene. To će značajno poboljšati estetiku društvene mreže“, napisao je Mask.

 

Zanimljivo je da je Mask takođe uputio apel novinarima da direktno objavljuju svoj sadržaj na X-u, poznatijem kao Tviter, kako bi zaradili više.

 

„Ako ste novinar koji želi više slobode u pisanju i veći prihod, onda objavljujte tekstove direktno na ovoj platformi“, objavio je Mask.

 

Kao je Fortune primetio Mask veruje da članci zauzimaju previše prostora na vremenskoj liniji korisnika, a sa novom promenom, X će moći da smanji veličinu tvitova, omogućavajući da više postova stane na isti prostor, što istovremeno pomaže u suzbijanju mamca za klikove.

 

Do sada su se novi članci pojavljivali kao „kartica“ na vremenskoj liniji korisnika, koja se sastoji od slike, kratkog naslova i opisa.

 

Format je razvijen kada je ograničenje tvitova na X postavljeno na 140 znakova, a pošto su informacije unutar kartice isključene iz ograničenja broja znakova, postao je važan način deljenja informacija na Tviteru.

 

Međutim, monetizacija sadržaja putem pretplata i prihoda od oglasa dostupna je samo kreatorima sadržaja i novinarima koji plaćaju X Blue – pretplata na platformi od osam dolara mesečno.

 

Mask je takođe optužen da je ciljao novinske kuće i platforme koje mu se ne sviđaju ograničavanjem pristupa njihovim sajtovima i uklanjanjem njihovih verifikovanih bedževa, piše Forbs.

Tagovi

Povezani tekstovi