Matorčević: Poruka je – radite koliko hoćete, opet će biti po našem

„To je pravo stanje nažalost u Srbiji. Postoji veliki strah da Simonović ne ponovi isto delo. Nisu mogli možda da ga smene sa mesta predsednika opštine, ali SNS se ni u jednom trenutku nije ogradio od njega, on je i dalje predsednik Opštinskog odbora SNS u Grockoj“, kaže Matorčević.

Kako kaže, postoji bojazan da Simonović ponovo ne angažuje neke napadače.

„Ne treba komentarisati sudske odluke, ali kada se to uzme u obzir, začuđujuće je“, kaže.

Dodaje da se novinar Milan Jovanović sinoć javio, te da misli da je rekao da je dobio policijsku zaštitu.

„Imao je delimičnu policijsku zaštitu od trenutka kada su mu upali u iznajmljen stan, ali u smislu patrole 24h ispred stana. Juče mi se javio, rekao da su mu se obratili iz policije, da će imati dva čoveka koja će ga pratiti, s tim što mora da najavi barem 10 minuta ranije gde će ići, gde će se kretati“, kaže.

Ističe da je poruka – radite koliko hoćete, opet će biti po našem.

„Šta očekivati posle svega? Delovanja institucija uopšte nema. Ispalo je da smo Milan, ja i ostali neke baba Vange, da smo predvideli događaj koji će biti. U prvoj prijavi 2017. godine smo napisali da se očekuju napadi na nas, dali smo određena imena, ali ništa se nije desilo“, kaže on.

Dodale da se krajem decembra samo dobio poziv od tužilaštva da se izjasni da li su se napadi ponavljali i da li se i dalje oseća ugroženo.

„Osećam se ugroženo“, kaže Matorčević.

Kako kaže, atmosfera straha je prisutna već par godina u Grockoj.

„Prvenstveno među radnicima u javnim preduzećima. Velika tortura, ne smeju na ulici da nam se jave, ukoliko Simonović i kompanija smatraju da ste vi nepoželjna osoba“, kaže.

Kaže da su prebijanje i paljenje kuće „kap koja je prelila čašu“, ali da su se mnoge stvari dešavale pre toga.

„Dolazili su, isključivali struju meni i Milanu, svima nama. Dođu, izmisle razlog, da sumnjaju da ne trošimo koliko trošimo, ili naprave neki račun…“, kaže.

Ceo tekst i video prilog pogledajte na sajtu N1.


Tagovi

Povezani tekstovi