Medija centar u Sava centru

Medija centar od juče ima novu lokaciju, i to na drugom spratu u objektu „A“ u Centru „Sava“. Iz popularnog „Staklenca“ prostorije su prebačene na komfornih 1.500 kvadrata, gde su smeštene tri opremljene sale. Najveća od njih ima 350 kvadrata, može da primi oko 400 ljudi i zato je namenjena za velike skupove. Druga sala, srednja po veličini, služiće za svakodnevne pres konferencije, a treća, najmanja, za novinarske škole.


– Ovim se Medija centru, već poznatom po prezentacijama, promocijama, konferencijama za novinare, seminarima, okruglim stolovima i mnogim drugim skupovima, otvaraju nove mogućnosti i nadamo se utrostručenju događaja u narednih godinu dana. Potpisivanjem ugovora sa Centrom „Sava“ počinje nova etapa u razvoju MC-a. Sa tri opremljene sale moći ćemo da izađemo u susret svim klijentima i njihovim zahtevima, a pre svega medijima i javnosti, koji od nas uvek očekuju pravu, tačnu i blagovremenu informaciju – rekao je Vladan Radosavljević, izvršni direktor Medija centra.


Radosavljević je istakao da će Centar od septembra biti okrenut tržišnom poslovanju, ali će nastaviti da razvija aktivnosti kojima se bavio i do sada – projekte koji za cilj imaju profesionalizaciju medija, primenu medijskih zakona i jačanje svesti o medijskoj etici.


Inače, ovo je treća lokacija Medija centra, posle Knez Mihailove i Makedonske ulice. Medija centar je počeo da radi 1994. godine u dve male kancelarije u Knezu, da bi se 1997. prebacio na Trg Republike.


– Naš kolektiv je mali po broju zaposlenih (ima ih 24 ), ali veliki po uticaju. Ovde rade pametni, mladi ljudi, puni energije i truda, pa je i ovoliki broj zaposlenih sasvim dovoljan – pohvalio se Radosavljević i dodao da se u Medija centru godišnje održi oko 500 konferencija, kao i da se nadaju uvećanju ovog broja.


Centar će danas u 12 sati i zvanično početi sa radom.
Medijska biblioteka prestala je da radi 1. avgusta. Ubuduće će biti smeštena u okviru „Anem trening centra“, čija će se nova lokacija uskoro znati.


B.R.

Tagovi

Povezani tekstovi