Mediji: Taker Karlson se vraća preko Beograda, intervju sa Putinom tačno u ponoć

Snimak ekrana: X/@TuckerCarlson
Snimak ekrana: X/@TuckerCarlson

Američki novinar Taker Karlson je napustio Rusiju jutros, u 4:15 po moskovskom vremenu, avionom koji leti na liniji Moskva-Beograd sa aerodroma Šeremetjevo. Istovremeno, potvrdio je pisanja medija da će intervju sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom biti objavljen 9. februara u ponoć po srpskom vremenu.kom vremenu“, navodi se na Karlsonovoj Instagram stranici, prenosi „Politika„.

 

Ranije je pres-sekretar šefa države Dmitrij Peskov potvrdio da se Karlson sastao i razgovarao sa Putinom. Očekuje se da će se rezultat razgovora pojaviti na stranici novinara na Iksu (bivši Tviter) i na njegovom sajtu.

 

Karlson je u utorak rekao da će sada tražiti sastanak sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim, čiji svi prethodni intervjui u američkim medijima nemaju veze sa novinarstvom, već su propaganda.

 

Podsetimo, Karlson je u videu objavljenom na društvenoj mreži „X“ naveo da nije došo u Moskvu zato što voli ruskog predsednika, već zato što je njegov posao kao novinara da informiše ljude.

 

„Dve godine od kada rat u Ukrajini preoblikuje svet, većina Amerikanaca nije informisana. Nemaju pojma šta se dešava u ovom regionu, u Rusiji ili u Ukrajini. Ali bi trebalo da znaju jer plaćaju za to, na načine koje možda ne shvataju u potpunosti“, kazao je Karlson u videu.

 

Prema njegovim rečima rat u Ukrajini je ljudska katastrofa, koja je iza sebe ostavila stotine hiljada mrtvih i izbrisala čitavu jednu generaciju mladih Ukrajinaca.

 

Izvor: Politika / N1

Tagovi

Povezani tekstovi