Medijskim projektima u Kragujevcu 3,2 miliona dinara po konkusu Ministarstva kulture i informisanja

Sredstva su dobila tri televizijska, jedan radijski i dva projekta u štampanim medijima.

Kragujevačkom udruženju „Stakleno zvono“ je za projekat ekološkog e–TV magazina „Stakleno zvono“ i produkciju pet emisija koje će se baviti ekolokalizacijom otpada, odobreno 800.000 dinara.

Sa 600.000 dinara biće sufinansirano Udruženje građana „Milenium“ za proizvodnju dokumentarnog televizijskog filma „Pioniri građanskog društva“ a sa 500.000 dinara emisije o migrantima „Srbija-nova domovina“, u produkciji Vitfilma.

Po konkursu za sufinansiranje radijskih projekata odobreno je 400.000 dinara za emisije „Sačuvajmo decu od poroka“ u produkciji Radija 34 iz Kragujevca.

Privredno društvo za novinsko-izdavačku delatnost „Javnost“ je na konkursu u kategoriji štampanih medija dobilo 500.000 dinara za serijal tekstova o porodici, braku i potomstvu pod nazivom „Deca su sreća“.

Tom novinsko-izdavačkom preduzeću je odobreno još 400.000 dinara na konkursu za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja namenjenih osobama sa invaliditetom za projekat „Bez ograničenja – inkluzija u informisanju“.

Odobrena su i sredstva za sufinansiranje projekata organizovanja i učešća na stručnim, naučnim i prigodnim skupovima i unapređivanja profesionalnih i etičkih standarda.

Sa po 400.000 dinara biće sufinansirani projekti udruženja Šumadijski centar za građanski aktivizam „Res publika“ i „Lokal presa“ iz Kragujevca.

Tagovi

Povezani tekstovi