Međunarodni konkursi u julu

Izvor: Pixabay
Izvor: Pixabay
  • Online news association nudi stipendije za digitalno novinarstvo

 

Novinari koji rade u digitalnom medijima mogu se prijaviti za stipendiju.

 

Udruženje onlajn vesti prihvata prijave za MJ Bear Fellowships.

 

Stipendije omogućavaju registraciju za konferenciju i dodelu nagrada Online Nevs Association 2022 od 21. do 24. septembra.

 

Stipendisti MJ Bear-a takođe dobijaju tri onlajn treninga i članstvo u ONA-i, kao i dodatne mogućnosti da pokažu svoj rad.

 

Kandidati moraju tečno govoriti engleski i biti i rođeni od 26. juna 1992. do 25. juna 1999. godine.

 

Više o stipendiji možete videti ovde.

 

  • Stipendija za mlade reportere

 

Fotografi mlađi od 24 godine i oni koji su upisani kao redovni studenti fotografije mogu se prijaviti za stipendiju.

 

Ian Parri stipendija ima za cilj da pomogne mladim dokumentarnim fotografima da realizuju svoje projekte i utvrde svoj međunarodni profil.

 

Ovogodišnje takmičenje obuhvata dve nagrade: Tom Stoddart nagradu za izvrsnost i Canon nagradu za potencijal. Svaki pobednik će dobiti 3.500 USD, Canon foto opremu i još mnogo toga.

 

World Press Photo automatski nominuje pobednika za dostignuće za svoj Joop Svart Masterclass u Amsterdamu. Potencijalni pobednik će dobiti godinu dana mentorstva od fotoreportera veterana.

 

Učešće se ne naplaćuje. Rok za prijavu je 15. jul.

 

Više o konkursu možete videti ovde.

 

  • Novinarske zvezde u usponu

 

Mladi profesionalci u medijskoj industriji do 30 godina mogu se takmičiti za nagrade.

 

Međunarodno udruženje novinskih medija (INMA) prihvata prijave i nominacije za nagradu „30 Under 30 Awards“. Nagrađuju se izuzetna dostignuća i potencijal za karijeru među mladim profesionalcima u novinarskoj industriji.

 

INMA ima za cilj da pronađe 30 zvezda u usponu u industriji vesti sa ranim dostignućima u karijeri, uvidom u inovacije, sposobnosti uticaja i upravljačkim veštinama u oblasti oglašavanja, publike, poslovne inteligencije, sadržaja i proizvoda i liderskih funkcija u medijskim kompanijama.

 

Pobednici će dobiti globalno priznanje u virtuelnoj objavi, sertifikat o priznanju, bedž društvenih medija, besplatan pristup dva INMA virtuelna masterklasa i 12-mesečno članstvo u INMA (za kandidate koji nisu članovi).

 

Učešće se ne naplaćuje. Rok za prijavu je 29. jul.

 

Više o konkursu možete videti ovde.

 

  • Konkurs za video novinarstvo

 

Otvoren je konkurs za video novinarstvo.

 

Nagrade Rori Peck, koje organizuje Rori Peck Trust, imaju za cilj odavanje počasti frilens snimateljima i snimateljkama. Rori Peck Trust je osnovan 1995. godine, dve godine nakon što je filens kamerman Rori Pek ubijen na snimanju u Moskvi.

 

Postoje četiri nagrade: za vesti, priloge, Soni Professional Impact Avard za aktuelna pitanja i Martin Adler nagrada za lokalnog frilens novinara ili producenta na terenu.

 

U svim kategorijama nagrade prepoznaju kvalitet snimateljskog rada, ali i uzimaju u obzir individualni trud, inicijativu i novinarsku sposobnost.

 

Radovi moraju biti emitovani (televizija, kanali agencija, priznati onlajn izdavač vesti) između 1. avgusta 2021. i 1. avgusta 2022. Radovi koji nisu na engleskom moraju da budu praćeni detaljnom pričom i prevodom.

 

Rok za prijavu je 31. jul.

 

Više o konkursu možete videti ovde.

 

  • Onlajn kurs: mentalno zdravlje i novinarstvo

 

The Knight Centar For Journalism u Americi, uz podršku Carter centra i u saradnji sa The Self-Investigation, nudi onlajn kurs „Mentalno zdravlje i novinarstvo: Kako novinari mogu odgovorno izveštavati o tome i brinuti se o sebi“.

 

Tokom ovog petonedeljnog onlajn kursa, učesnici će naučiti kako da se brinu o svom mentalnom zdravlju u stresnoj industriji, kao i kako da izveštavaju o problemima mentalnog zdravlja sa većom tačnošću i empatijom.

 

Potvrda o završetku kursa je dostupna za učesnike koji ispunjavaju sve uslove kursa i plaćaju onlajn administrativnu taksu od 30 dolara.

 

Kurs će se održati od 27. juna do 31. jula.

 

Registracija je u toku.

 

Još zanimljivih konkursa potražite na sajtu Međunarodne mreže novinara.

Tagovi

Povezani tekstovi