Mikavica optužuje medije

Mikavica je, povodom saobraćajne nezgode u kojoj je učestvovao, izjavio da mu je netačnim i neobjektivnim izveštavanjem naneta uvreda kao učesniku saobraćajne nezgode jer se tvrdi da je odgovoran za udes. „Time se vrši nedopustiv pritisak na sudske organe i unapred određuje ishod sudskog procesa“, naveo je Mikavica.

Novosadska policija podnela je danas krivičnu prijavu protiv Mikavice zbog sumnje da je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je teško povređena Jelena Jovanović. Mikavica u saopštenju nije demantovao da je izazvao saobraćajnu nezgodu. „Naglašavam da najdublje i iskreno saosećam s bolom i brigom porodice Jovanović i verujem u uspešan oporavak naše sugrađanke“, naveo je Mikavica.

Krivična prijava Mikavicu tereti za teško delo protiv bezbednosti u saobraćaju jer se sumnja da je u nedelju u Novom Sadu prošao kroz crveno svetlo na semaforu i udario u automobil kojim je upravljao Lazar Mirosavljev iz Veternika, a koje je od siline udarca izletelo na trotoar i naletelo na Jelenu Jovanović, koja je stajala na pešačkom ostrvu. Istražni sudija Branislava Perišić potvrdila je novosadskom Radiju 021 da se osnovano sumnja da se Mikavica svojim vozilom nije zaustavio na raskrsnici i da je udario u drugi automobil.

Liga socijaldemokrata Vojvodine pozvala je Mikavicu da podnese ostavku. LSV u saopštenju pita Mikavicu da li će podneti ostavku kao moralni čin makar na jednu od mnogih funkcija. Ta stranka navodi da je Mikavica nesreću izazvao bez putnog naloga, vozeći službeno vozilo koje je vlasništvo Sportskog i poslovnog centra Vojvodina.

Mikavica obavlja funkciju predsednika Upravnog odbora JP Transnafta, savetnik je direktora Spensa, šef Katedre za istoriju na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu i poslanik Demokratske stranke Srbije u Skupštini Srbije.

Tagovi

Povezani tekstovi