Milan Jovanović: Zadovoljan sam presudom, nadam se da će ona biti opomena svim bahatim političarima

Izvor: NUNS
Izvor: NUNS

Ovo je Pirova pobeda za mene, jer smo i ja i moja supruga izgubili zdravlje. Ali sam ipak zadovoljan presudom i nadam se da će političari sada dobro razmisliti pre nego što napadnu novinare, da će to bar malo pomoći mladim generacijama novinara, kaže Milan Jovanović posle odluke Apelacionog suda kojom je bivši predsednik Opštine Grocka Dragoljub Simonović osuđen na četiri godine zatvora

 

„Da budem iskren, zadovoljan sam presudom Apelacionog suda i pored toga što su kazne smanjene u odnosu na prvostepenu presudu. Presuda neka služi za opomenu svim tim bahatim političarima, da se više tako ne ponašaju prema novinarima. Da od sada dobro razmisle pre nego što nekog napadnu“, kaže za Cenzolovku novinar Milan Jovanović posle danas objavljene presude Apelacionog suda kojom je bivši predsednik Opštine Grocka Dragoljub Simonović osuđen na četiri godine zatvora.

 

„Mislim da je ovo prva presuda nekom političaru iz vrha vlasti ili nekom visokom funkcioneru vladajuće stranke zbog napada na novinare. Nadam se da će ovim mlađim novinarima tako biti lakše da rade, da će to biti neka korist od ovog predugačkog procesa, koji je ušao u šestu godinu“, ističe Jovanović i napominje da je za njega lično ovo Pirova pobeda.

 

„Ja sam izgubio zdravlje. I pre toga sam bio bolestan, ovo me je dotuklo. Jela (Deljanin, Milanova supruga, prim.nov) ni dan-danas ne može da spava normalno, postala je nervni bolesnik. I kuća koju smo s ljubavlju pravili godinama, i sve one uspomene koje su nestale u požaru, ništa od toga se ne može nadoknaditi, to nijedna sudska presuda ne može da nam vrati“, rezigniran je Jovanović, ali ipak naglašava da mu je laknulo. Pošto je Apelacioni sud u februaru doneo oslobađajuću presudu optuženima za ubistvo Slavka Ćuruvije, pomišljao je da i u ovom procesu može da se desi slično.

 

„Svestan sam da sam imao puno sreće u celoj ovoj nesreći, sreće da je ovaj moj predmet došao u ruke jednog časnog i poštenog javnog tužioca Predraga Milovanovića. Srećan sam što sam imao tako dobru advokaticu kao što je Ana Matić. Taj pravni tim je dao sve od sebe da dokaže krivicu onih koji su počinili ovaj zločin. Iza mene je stajala i mnogo mi pomogla Slavko Ćuruvija fondacija, bez koje ko zna da li bih se i kada vratio u kuću, koja mi je prva pomogla da preživim nekako one dane i mesece posle požara i da kuću kasnije obnovim. Imao sam veliku podršku iz Cenzolovke, koja je sva suđenja pratila, kao i još nekoliko medija. Mnogo su mi pomogli Veran Matić, novinarska udruženja i mnogi pojedinci koji su bili uz mene i moju suprugu u najtežim danima. Bez svih vas bi sve ovo bilo mnogo teže izdržati“, kaže Milan Jovanović.

 

Izvor: Cenzolovka

Tagovi

Povezani tekstovi