Milenić: Degradira se informativni uticaj Kragujevca

zajedno-za-sumadiju

[box align=’box-center’ id=’8174′]

Milenić je, na stranačkoj konferenciji za novinare, naveo da su jedine štampane novine,“ Kragujevačke,“ izgubile materijalnu potporu lokalne samouprave i nalaze se pred gašenjem. 

On je dodao da Radio-televizija Kragujevac „odlukom centralnih vlasti i lokalne samouprave, ide u privatizaciju po najcrnjem privatizacionom modelu, koji ne garantuje opstanak te mediijske kuće“. 

„Namera je da se Kragujevac provincijalizuje, da mu se oduzmu svi prerogativi i uporišta izuzetnosti i razvoja, te da se pre potčini jednom jedinom suverenom centru u Beogradu iz kojeg se imaju voditi sudbine svih varoši i svih glava u Srbiji“, rekao je Milenić. 

On je izjavio i da „Zajedno za Šumadiju neće skrštenih ruku čekati konačnu likvidaciju grada“ i dodao „da je ta politička organizacija uveliko u poslovima programske pripreme platforme za spas i podizanje Kragujevca“. 

„U medijskoj sferi, gradsko veće u senci je već je započelo razgovore sa relevantnim predstavnicima novinarskog esnafa o građenju medijske strategije grada za budućnost“, rekao je Milenić i dodao da „Zajedno za Šumadiju daje svu podršku gradskom veću u senci da se ti razgovori prošire u pravcu građena konsenzusa“.

Tagovi

Povezani tekstovi