Milion dinara za sedam medijskih projekata iz budžeta opštine Bačka Topola

Slika: Canva
Slika: Canva

Rešenjem o raspodeli sredstava po osnovu Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u Bačkoj Topoli, za ovu godinu je projektima, ukupno ih je sedam, podeljeno milion dinara, što je 14 puta manje nego prošle godine.

 

Ove godine su i rezultati konkursa objavljeni tek 5. juna, odnosno dva i po meseca od njegovog zaključenja, dok je ranija praksa bila da oni javnosti budu poznati već u martu.

 

Najviše sredstava, 250.000 dinara pripalo je „Panon televiziji“ za projekat „Kontinuirani razvoj opštine Bačka Topola“, u okviru kojeg treba da se proizvede 40 medijskih sadržaja na temu „ulaganja u infrastrukturu na teritoriji opštine“.

 

„Radio Regije“ je za projekat „Zajednica u fokusu“ dobio 200.000 dinara, a kako se navodi u Rešenju o dodeli sredstava, tokom trajanja projekta podnosilac je dužan da emituje 180 radijskih materijala na temu kulture, obrazovanja, nacionalnih manjina, zdravstva i lokalnih dešavanja.

 

„Više beba, više sreće“ je naziv projekta koji će biti realizovan na frekvenciji „Našeg Radija“ koji je iz opštinskog budžeta podržan sa 130.000 dinara, a podrazumeva „istraživanje i analizu aktuenih tema vezanih za natalitet u opštini Bačka Topola i u Vojvodini“, kroz serijal od osam radijskih emisija.

 

Portalu „Hej salaši 1848“ d.o.o. je dodeljeno 120.000 dinara za projekat „Pod nebom Bačke Topole“, kojim je previđeno 15 tekstova u formi reportaže i intervjua na temu turističkih potencijala te opštine.

 

Portal „Vajdaság Ma“ je za informisanje čitalačke publike na mađarskom jeziku o dešavanjima u Bačkoj Topoli ove godine dobio 100.000 dinara, koliko je pripalo i pačirskoj televiziji koja će realizovati 11 reportaža o dešavanjima u lokalnoj osnovnoj školi.

 

Beogradskom portalu na romskom jeziku „Romanenevimata“ je za projekat „Romi u Bačkoj Topoli: Integracija i inspiracija“ dodeljeno takođe 100.000 dinara, ali za dva video materijala i deset autorskih tekstova o temama od važnosti za romsku populaciju.

 

Podršku nisu dobili projekti beogradskog Telegrafa, Televizije „Dunav“ iz Pančeva, lista Večernje novosti,kao ni lokalni portali Bačkotopolski.net i Btpublicnews.co.rs.

 

U sastavu ovogodišnje komisije za dodelu sredstava Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u Bačkoj Topoli bili su Ladislav Lazić iz Novog Sada na predlog Udruženja elektronskih medija „ComNet“, zatim Petar Njaradi na predlog Društva novinara Vojvodine, kao i Branimir Grulović, medijski stručnjak iz Beograda.

 

Izvor: UNS

Tagovi

Povezani tekstovi