Milivojević: Tviter je samo dao vetar u leđa Vučiću

Foto: N1
Foto: N1

Politikolog Cvijetin Milivojević izjavio je da je društvena mreža Tviter pogrešnom formulacijom označila medije koji sarađuju s Vladom Srbije.

Milivojević je kazao da nije problem sarađivati s Vladom Srbije, ali je problem kada Vlada kontroliše i usmerava uređivačku politiku medija, kao što je to slučaj u Srbiji.

 

„Tviter je, isticanjem da su pojedine redakcije bliske Vladi Srbije, samo dao vetar u leđa Aleksandru Vučiću da još intenzivnije kontroliše izveštavanje medija. Tviter, nažalost, nije naglasio da se radi o medijima koji su zapravo pod apsolutnom kontrolom Vlade Srbije“, rekao je Milivojević.

 

Po njegovim rečima, suština je u tome da li svetski moćnici žele da vide ono što bi trebalo da vide kada je u pitanju gušenje slobode medija u Srbiji.

 

„Za medijske slobode u Srbiji bi bilo značajnije kada bi evroparlamentarci u dijalogu vlasti i opozicije ukazali na posledice gušenja medijskih sloboda. Evroparlamentarci bi trebalo da stave do znanja vlastima da ne može biti demokratskih izbora dok se mediji ne oslobode pritiska vlasti i dok vlast ne prestane da koristi medije isključivo u propagandne svrhe“, naglasio je politikolog.

 

Komentarišući pisanje Vašington posta, koji je predsednika Vučića nazvao diktatorom, Milivojević je kazao da je u pitanju vid pritiska zbog Kosova i Metohije.

 

„Amerika i Evropska unija već godinama žmure na oba oka kada je u pitanju gušenje građanskih, ljudskih i medijskih sloboda u Srbiji. Oni na taj način čine uslugu Vučiću, očekujući od njega da bude kooperativan i da potpiše pravno-obavezujući sporazum između Srbije i Kosova“, ocenio je on.

 

Milivojević je istakao da će se negativna kampanja u svetskim medijima protiv Vučića zaustaviti već na jesen, ako predsednik Srbije nastavi sa davanjem ustupaka kosovskoj strani kao što je to radio u prethodnom periodu.

Tagovi

Povezani tekstovi