Ministar Popović da povuče tužbu protiv KRIK

Ministru Popoviću je ukazano da novinari i mediji rade u veoma teškim uslovima, na koje negativno utiču i sudski postupci protiv medijskih kuća.

Predstavnici Asocijacije vide to kao pritisak na medije kroz njihovo finansijsko iscrpljivanje i ugrozavanje kapaciteta da profesionalno i odgovorno izveštavaju o temama od javnog interesa.

Od ministra Popovića je zato zatraženo da povuče tužbu koju je podneo protiv istraživačke mreže KRIK, koja dodatno utiče na narušavanje položaja medija u Srbiji.

Ukoliko smatra da su navodi KRIK o njemu netačni, ministru Popoviću je predloženo da se, umesto sudskog spora, obrati Savetu za štampu i od njegove Komisije za žalbe zatraži da se izjasni da li je KRIK prekršio Kodeks novinara Srbije.

Sastanku sa ministrom Popovićem prisustvovali su predstavnici novinskih agencija FoNet i Beta, nedeljnika Vreme, internet portala Telegraf.rs i Mađar So. Ovo je bio prvi put, posle pet godina, da jedan od ministara u Vladi Republike Srbije prihvati poziv za sastanak sa Asocijacijom medija.

Tagovi

Povezani tekstovi