Ministarstvo kulture i informisanja: Novinarima omogućiti neometan rad

Ministarstvo kulture i informisanja
Ministarstvo kulture i informisanja

Ministarstvo kulture i informisanja pozvalo je „sve građane i aktere da novinarima i medijskim radnicima omoguće da neometano rade svoj posao, ne ugrožavajući im ličnu bezbednost i profesionalni integritet“.

„Sve pretnje, vređanja, pritiske i ugrožavanja bezbednosti novinara i medijskih radnika ministarstvo bespogovorno osuđuje“, navedeno je u saopštenju povodom Svetskog dana slobode medija.

 

Kako je naglašeno, u godinama prepunim izazova, globalne izloženosti velikom broju informacija i dezinformacija, od ključnog je značaja za sve da svi novinari i mediji izveštavaju odgovorno i profesionalno, poštujući sve zakone i etičke standarde profesije.

 

„Ministarstvo veruje da novinarstvo koje predstavlja jedan od nosećih stubova svakog demokratskog društva, može da pomogne u izgradnji stabilnog društva kome svi težimo“, rečeno je u saopštenju.

 

Ministarstvo kulture i informisanja dodalo je da svi mediji i novinari moraju da budu svesni uloge koju imaju u informisanju građana i u kreiranju opšte klime u društvu.

 

Tagovi

Povezani tekstovi