Ministarstvo: Ne delimo mi novac za medijske projekte

ministarstvo-kulture-i-imformisanja-logo-7

[box align=’box-left’ id=’7622′]

O tome koji će medijski projekti biti sufinansirani na konkursima Ministarstva kulture i informisanja odluku donose isključivo komisije koje je Ministarstvo imenovalo na predlog novinarskih, medijskih udruženja i nezavisnih institucija, navodi se u današnjem saopštenju.

Ministarstvo je, kako je objašnjeno, u skladu sa zakonom propisalo propozicije konkursa i kriterijume za medijske projekte u javnom interesu, ali se ni na koji način nije mešalo u rad komisija, niti uticalo na njihovo odlučivanje.

U ministarstvu zato očekuju da na sva pitanja u vezi s odlukama donetim nakon konkursa za dodelu novca medijskim kućama treba da odgovore UNS, NUNS, ANEM, Lokal pres, NDNV, Asocijacija medija, RAB, DNV i nezavisne institucije, čiji su predstavnici činili većinu u komisijama, ovo tim pre što je Ministarstvo odluke o dodeli novca verifikovalo uzdajući se upravo u stručnost, objektivnost i integritet komisija.

Prema pisanju Kurira, firme u vlasništvu supruge i sina ministra odbrane Bratislava Gašića dobile su iz budžeta Srbije 1,7 miliona to na nedavno završenom konkursu za finansiranje medijskih projekata koji je raspisalo Ministarstvo kulture i informisanja.

U međuvremenu je Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula postupak protiv Gašića zato što je kao gradonačelnik Kruševca davao gradski novac firmama koje se vode na sina i suprugu, a premijer Aleksandar Vučić juče je, odgovarajući na pitanje novinara, rekao da će ministar odgovarati ako se utvrdi da je kriv.

Tagovi

Povezani tekstovi