Ministartstvo kulture osudilo antisemitske grafite

Nacionalna i kulturna raznolikost predstavlja bogatstvo Srbije, ocenjuje se u saopštenju.

„Svi oni koji ne znaju ili još nisu naučili to da cene, treba da shvate da Srbiji i srpskom narodu jedino može da pomogne složna borba za očuvanje kulturnog nasleđa, nacionalnog identiteta i vere, a nikako šovinizam i antisemitizam“, navelo je Ministarstvo.

Onima koji „trud i napor ulažu u ruženje grada i izlazak iz anonimnosti“ ministarstvo je poručilo da se preusmere na „duhovnu i moralnu obnovu i stvaranje multikulturnog društva spremnog za toleranciju i evropske integracije“.

Vlada i predsednik Srbije Boris Tadić, kao i ministarstvo spoljnih poslova Srbije i Crne Gore i najoštrije su osudili antisemitske grafite i plakate protiv B92 koji su se juče pojavili u Beogradu.

Istragu o plakatima s pozivima na bojkot medijske kuće B92 zbog navodnog antisrpskog delovanja zatražilo je više stranaka i nevladinih organizacija.

Plakate je potpisala do sada nepoznata organizacija „Nacionalni stroj“. Ona je pozvala na bojkot RTV B92 zbog navodnog „antisrpskog delovanja“, „pogubnog uticaja na srpsku omladinu“, „podrške nezavisnosti Kosova i Metohije“.

Nacionalni stroj optužio je B92 i za podršku „širenju narkomanije, homoseksualizma i“, kako je navedeno, „drugih bolesti sa Zapada“. Građani su pozvani na bojkot B92 i zbog podrške „multirasnom novom svetskom poretku“.

Na plakatima je znak B92 u Davidovoj zvezdi.

Tagovi

Povezani tekstovi