Mirović: Dodatnih 534 miliona dinara za novu zgradu RTV-a

1200px-Радио_Телевизија_Војводине.svg

Pokrajinska vlada izdvojila je 534 miliona dinara za finansiranje projekta „Nastavak tehničko-tehnološkog opremanja nove zgrade Javne medijske ustanove RTV – faza 2“, čijom realizacijom će biti stvoreni uslovi da deo zaposlenih, koji je i dalje u staroj, neuslovnoj zgradi, pređe u novu zgradu.

„Na taj način ćemo kompletirati celinu i obezbediti mnogo bolje uslove za sve redakcije i dovršiti ovaj važan posao, koji smo započeli 2017. godine“, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Kako je saopšteno iz vojvođanske vlade, Mirović je prilikom potpisivanja Ugovora o prenosu sredstava podsetio da je bio na čelu Odbora za izgradnju nove zgrade Radio -televizije Vojvodine (RTV) koja je srušena u NATO bombardovanju 1999. godine.

Ugovor su potpisali pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević i v.d. direktor RTV-a Jožef Klem.

 

„Zahvalni smo Pokrajinskoj vladi na izdvojenim sredstvima kojima ćemo opremiti dva informativna studija i stvoriti mnogo bolje uslove za rad zaposlenih, kao i za proizvodnju boljeg, kvalitetnijeg i sadržajnijeg programa“, izjavio je Klem i dodao da očekuje da će opremanje biti završeno u narednih šest do devet meseci.

 

Kako je precizirano, ovaj ugovor omogućiće kompletno opremanje Studija 1 i Studija 2 i odgovarajućih audio i video režija, opremanje Njuz deska dodatnom IT opremom i softverima, opremanje dela audio-video data centra, dopunu audio i video infrastrukture, sistem za emitovanje televizijskog programa u HD tehnologiji za oba televizijska kanala i centralizovani sistem za pripremu, proizvodnju, izvođenje, distribuciju i arhiviranje informativnog programa.

Tagovi

Povezani tekstovi