Mišković i Beko kupuju Novosti?

Skupština akcionara Kompanije Novosti održava se danas (subota), a spekuliše se da će na dnevnom redu biti poslovna politika koja nije pozitivna i navodno uzimanje kredita radi isplate dividendi.
Više akcionara Novosti potvrdili su Danasu da im je prekjuče menadžment ove medijske kuće ponudio da deponuju akcije u brokersku kuću Citadel sekjuritis koja će ih na berzi prodati po 3.200 evra. Krajnji kupac, međutim, nije poznat, a jedan od naših sagovornika primećuje da je reč o ukupnom iznosu u koji su uključene i određene dažbine. Dosad najpovoljnija ponuda košarkaša Vlada Divca bila je oko 2.500 evra po akciji, s tim da dažbine nisu uključene u ovaj iznos.
Kao što je poznato, ponude Divca i nemačke kuće VAC za kupovinu akcija su pod sudskom zabranom. Međutim, postoji i mogućnost da naš poznati košarkaš preuzme akcije Novosti tako što bi ih akcionari uneli kao kapital u kompaniju Divac.co, odnosno dokapitalizacijom.
Novo Tomić, predstavnik Asocijacije malih akcionara koji žele da svoj udeo u vlasništvu prodaju Divcu, kaže za Danas da oni nisu protiv bolje ponude, ali da bi morali da znaju ko je kupac i kako glase tačni detalji ugovora o prodaji na berzi.
Vlasnička struktura Kompanije Novosti trenutno je takva da 29 odsto poseduje država, šest odsto Penzijski fond, a ostatak imaju mali akcionari, od kojih je trećina raspoložena da ih proda Divcu. Spekuliše se da grupa poslovnih ljudi predvođena Miškovićem i Bekom namerava da kupi oko deset odsto akcija.


J. Lukač


 

Tagovi

Povezani tekstovi