Mitrović da Tijaniću plati 150.000 dinara

Beograd – Drugi opštinski sud u Beogradu presudio je juče da vlasnik RTV Pink i suvlasnik TV Avala Željko Mitrović mora, zbog klevete i uvrede, direktora RTS-a Aleksandru Tijaniću da isplati 150.000 dinara odštete! Mitrović će, prema presudi, morati Tijaniću da isplati i praipadajuće kamate u sudske troškove.


Tijaić je vlasnika Pinka tužio zbog izjava u emisiji „Zamka“ i intervjua datog dnevnom listu „Kurir“. Mitrović je u tim izjavama rekao da je direktor RTS-a bio „visoki oficir JUL-a“, kao i da „mora u zatvor jer je RTS naplatio 20 puta manje marketnškog vremena od emitovane vrednosti reklame“. Sud je presudio da je Mitrović ovim izjavama „namerno povredio čast i ugled“ Aleksandra Tijanića.


U izjavi za Press Aleksandar Tijanić kaže da nije zadovoljan ovom presudom, jer su on i njegovi advokati na ime odštete tražili milion dinara. Tijanić, naime, kaže daje ta cifra „u skladu sa onim šta Mitrović poseduje“.


-Imam oko tridesedak sudskih procesa, dvadesetak njih ja sam tužio, a ostali mene! Mislim daje došlo vreme da sudovi normalno rade i da će se najzad uneti red u javne polemike i sukobe. Svako treba da snosi odgovornost za svoj javni nastup. Moji advokati i ja u ovom slučaju tražili smo milion dinara, ali ne zato da bih uzeo novac, meni on ne treba! Uvek pošto platim advokata ostatak para dam u dobrotvorne svrhe…Ali, znate kako, ako se Mitorović javno hvali da ime više od milijardu dolara, onda je milion dinara realna kazna za njega. Zato mislim da je 150.000 dinara zaista malo!-kaže Tijanić.


S druge strane, vlasnik Pinka Željko Mitorvić podošenje žalbe na ovu presudu.


– Još nismo dobili presudu, ali je sigurno da ćemo iskoristiti zakonsko pravo i da ćemou roku podneti žalbu – kaže Mitrovićev advokat Goran Đurašinović.


S. Vojinović

Tagovi

Povezani tekstovi