Mitrović: Najnervozniji je ministar Kojadinović

Mitrović je na jučerašnjoj pres-konferenciji ocenio da činjenica da je ovih dana završen proces izdavanja tehničkih dozvola za emitovanje unela dodatnu nervozu kod onih koji, zbog toga što nisu dobili frekvenciju, vode tu kampanju. Prema njegovim rečima oni su pokušali da iskoriste poslednju šansu da unesu zabunu čiji je deo i objavljivanje izvoda o pozajmici Pinka Košavi za učešće na konkursu za dodelu frekvencija. Vlasnik Pinka je dodao da su se tako u javnosti oglasili „neki nervozni“, a da je prednjačio ministar kulture Dragan Kojadinović koji se stavio na stranu RTL, „generatora kampanje“.


-Da je delio frekvencije kao pare za nepostojeće filmove mislim da bi u Srbiji bilo više televizija nego broja stanovnika – ocenio je Mitrović. On je, uz konstataciju da je reč o „veoma organizovanom lobiju“ koji radi za televizije koje nisu dobile frekvencije, saopštio da o tome Pink prikuplja dokaze o kojima će, kad ih dobije, upoznati javnost.
Suvlasnik Košave Pajević je, optužujući RTL da u Hrvatskoj „kleveće Srbiju na najgrozniji način“, a BK TV da se „u poslednjih godinu dana stavila u službu jedne stranke i njenog lidera“, naglasio da su one krenule u „prljavu kampanju“ s pričom o pozajmljivanju novca u trenutku kad su videli da nemaju argumentovane primedbe na dodelu frekvencija. On je okarakterisao kao „nečuvenu“ izjavu predsednika Saveta RRA Nenada Cekića da ne bi glasao za dodelu frekvencije Košavi da je znao da joj je novac za konkursni depozit pozajmio Pink.
– Niti je njegovo pravo, niti dužnost da zna odakle meni novac – rekao je je Pajević i dodao da je pozajmica Pinka bila zakonita, ali je bila povod za kampanju „koju, nažalost, podupiru i neki zvaničnici koji su u službi RTL“.
– Ulazak stranih medija u višem procentu ugušio bi domaću radiodifuziju – upozorio je još Mitrović, dodajući da se spoznalo da je veliki pritisak stranih medija radi ulaska u Srbiju. Vlasnik Pinka nije želeo da komentariše napade koji iz BK TV dolaze na njegov račun, objašnjavajući da mu „ne pada na pamet da komentariše halucinacije“ glavnog urednika te televizije Milomira Marića. Kako je rekao, „malo mu je teško“ da tuži Marića jer mu je prijatelj, pa je tužba „u moralno-etičkom smislu u nesaglasnosti s njegovim životnim opredeljenjem“, ali da će, ako se kampanja nastavi, morati da tuži sve one koji u tome učestvuju i da ga je, kada je u pitanju pozajmica Pinka njegovoj kući, najviše pogodila izjava predsednika Saveta RRA Nenada Cekića.


J. Lukač

Tagovi

Povezani tekstovi