Moguć novi Zakon o radiodifuziji

Tehnički, to je moguće učiniti na početku sednice parlamenta na kojoj će ovaj predlog biti na dnevnom redu. U tom slučaju bi Vlada uputila parlamentu predlog izmena ovog zakona, ali koji je izradilo Ministarstvo kulture.
Iz Ministarstva su ovaj nacrt, u skladu s procedurom, poslali 30. avgusta kolegama iz resora finansija, pravde, privrede i u Vladinu Kancelariju za pridruživanje EU. Rok za izjašnjavanje je 20 dana, posle kojeg bi taj nacrt trebalo da usvoji Vlada. Podsećamo, predlog izmena radiodifuznog zakona sedmorice poslanika nije potpisao predsednik Srbije, a osporen je u domaćoj stručnoj javnosti i od strane međunarodnih organizacija.
Nezavisno udruženje novinara Srbije organizovaće javnu raspravu o izmenama i dopunama Zakona o radiodifuziji o kojima će se poslanici Skupštine Srbije ponovo izjašnjavati na narednoj sednici. Skup će biti održan u narednih desetak dana u Beogradu i na njega će biti pozvani i predstavnici OEBS, Saveta Evrope, ministar kulture Dragan Kojadinović i predstavnici Odbora za kulturu i informisanje Skupštine Srbije. J. L.

Tagovi

Povezani tekstovi