Moguće puštanje na slobodu osumnjičenog vozača kamiona

Naime, posle isteka pritvora od 30 dana, koji je Jovanoviću određen nakon nesreće, vanraspravno veće Opštinskog suda u Požarevcu produžilo je pritvor na još 30 dana kako bi bile detaljno ispitane sve okolnosti nesreće. Kako Okružni sud u Požarevcu još nije odlučio o žalbi tužilaštva na odluku Opštinskog suda, moguće je da će se od 10. septembra Jovanović naći na slobodi. Tužilaštvo je u avgustu tražilo da pritvor bude produžen 60 dana.
Do nesreće je došlo kada je kamion-šleper lozničkih tablica kojim je upravljao Jovanović naleteo na kolonu vozila, koja se kretala smanjenom brzinom zbog dizalice koja je u tom trenutku prelazila most. Od siline udara auto opel omega u kojem je bio i novinar Danasa, ali i kamion, za čijim volanom je bio Stanimir Jovanović, sleteli su u Veliku Moravu, probivši zaštitnu ogradu mosta. Prema rečima očevidaca, kamion je usled neprilagođene brzine udario u kolonu.
Jovanović, prema saznanjima Danasa, u trenutku nesreće nije imao dokument o obavljenom zdravstvenom pregledu koji je neophodan za vozače kamiona, zbog čega bi moglo da bude postavljeno pitanje odgovornosti firme u kojoj radi i za koju je na dan nesreće prevozio građevinski materijal. Izvori Danasa navode da je protiv Jovanovića ranije podneto 18 prekršajnih prijava, te da je bio i učesnik nesreće u kojoj su pre desetak godina poginula dva mladića. Jovanović je tada oslobođen, jer nije utvrđena njegova odgovornost.
Momčilo Veljković, brat Mileta Veljkovića, kazao je Danasu da niko iz firme u kojoj Jovanović radi do danas nije izjavio saučešće porodicama stradalih. On je podsetio da je Dragan Križanović, očevidac nesreće, 8. avgusta pod nerazjašnjenim okolnostima izvršio samoubistvo.


M. D. I.

Tagovi

Povezani tekstovi