Moskva će strane novinare akfreditovati zavisno od ponašanja zapadnih medija

Fotot: Pixabay
Fotot: Pixabay

Rusija će prilikom dodele akreditacija za medijske delatnike iz zapadnih zemalja na većim forumima u Rusiji uzeti u obzir „ponašanje“ njihovih medija i odnos prema ruskim novinarima u inostranstvu, objavila je državna novinska agencija TASS, citirajući Dmitrija Peskova, portparola Kremlja.

 

Novinari iz zemalja koje Rusija naziva „neprijateljskim“ nisu dobili akreditacije za Međunarodni privredni forum koji se održava u Sankt Peterburgu. Peskov je na pitanje hoće li Moskva dozvoliti zapadnim novinarima da prisustvuju forumima u Rusiji ubuduće rekao: „Hajdemo videti kakav će biti režim, kako će se oni (strani mediji) ponašati“.

 

Glasnogovornik Kremlja je dodao da će pitanje dodele akreditacija takođe zavisiti o tretmanu ruskih novinara u „neprijateljskim“ zemljama. Moskva koristi taj izraz za države koje su uvele sankcije zbog onoga što Kremlj naziva „posebnom vojnom operacijom“ u Ukrajini.

 

„Sve će zavisiti o odnosu prema našim novinarima u stranim, neprijateljskim zemljama“, citirala je Peskova agencija TASS. „Business as usual se više neće događati. Bit ćemo spremni primiti ih (zapadne novinare), no nećemo tolerisati takav tretman naših novinara u inostranstvu“, kazao je Peskov.

Tagovi

Povezani tekstovi