Mundijal na RTS?

Kako „Novosti“ nezvanično saznaju, posle razgovora ljudi iz agencije „Direkt medija“ sa predstavnicima nacionalnih TV kuća, javni servis Srbije je pred potpisivanjem ugovora o prenosu Mundijala.
U korist vraćanja nacionalne reprezentacije na nacionalnu televiziju prevagnulo je RTS-ovo dugogodišnje iskustvo, programska i tehnička spremnost za direktne prenose sa najznačajnijih sportskih manifestacija u svetu. Naime, takve mogućnosti za jednomesečni prenos velikog događaja nema nijedna naša televizija.
Agencija „Direkt medija“, koja je otkupila marketinška prava za ovaj sportski događaj, poručila je u ponedeljak da su sa RTV BK Telekomom, vlasnikom prava na prenose Mundijala, sklopili ugovor o ekskluzivnom zastupanju i prenosu prava za emitovanje utakmica Svetskog prvenstva u fudbalu za područja Srbije i Crne Gore i Makedonije.

Na ovaj ugovor je dobijena saglasnost od „Infronta“, izvornog vlasnika prava, kao i od same FIFE. Time će, saopšteno je, „građanima Srbije definitivno biti obezbeđeno nesmetano praćenje svih fudbalskih utakmica sa Svetskog prvenstva, bez obzira na ishod konkursa za dodelu nacionalnih frekvencija“.
„Direkt medija“ ponudila je svim televizijama koje imaju nacionalnu pokrivenost mogućnost da otkupe prava emitovanja svih utakmica. Prilikom donošenja odluke ko će prenositi utakmice Svetskog prvenstva, a koja će najkasnije biti doneta u sredu , programske i tehničke mogućnosti televizija biće presudne. Jer, cilj je da što veći broj građana Srbije ima mogućnost da uživa u najvećem ovogodišnjem sportskom događaju u svetu. Zato će, gotovo izvesno, RTS postati „domaćin“ ove velike fešte, na zadovoljstvo milionskog gledališta.

S.R.

Tagovi

Povezani tekstovi