MUP: Marku Vidojkoviću pretnje stigle iz Austrije, poslat nalog Interpolu

Foto: YT Printscreen
Foto: YT Printscreen

Rasvetljene su pretnje upućene uredniku i novinaru portala Nova S Marku Vidojkoviću na društvenoj mreži Instagram, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova. Iz MUP-a navode da su pretnje piscu i voditelju emisije „Dobar, loš, zao“ koja se emituje na TV Nove S stigle iz Austrije.

„Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za suzbijanje visokotehnološkog kriminala, po zahtevu Posebnog tužilaštva za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Višeg javnog tužilaštva u Beogradu izvršili su provere Instagram profila sa kojeg su upućene pretnje novinaru portala Nova S Marku Vidojkoviću. Proverama je utvrđeno da je istom pristupano sa IP adrese koje pripadaju telekomunikacionim operaterima iz Austrije, kao i broj telefona kojim je registrovan navedeni profil koji takođe pripada austrijskom operateru mobilne telefonije“, navodi se u saopštenju.

 

MUP će, kako je rečeno, dostaviti zahtev Interpolu Austrije radi identifikovanja tražene osobe, kao i izveštaj nadležnom tužilaštvu.

 

Podsetimo, Marko Vidojković dobio je pretnje smrću preko društvene mreže Instagram.

 

„Istog momenta sam prijavio našoj službi u Junajted mediji koja je već jednom procesuirala pretnju koju smo dobili Nenad Kulačin i ja. Oni će odmah sad ovo da prijave policiji. Za ovakve stvari imam nultu toleranciju. Vređaju me svaki dan i pričaju sve i svašta, ali kada krenu sa fizičkim pretnjama, a kamoli sa klanjem i seckanjem, tu imam nultu toleranciju“, kazao je Vidojković.

 

O razlozima za pretnje smrću, kaže da pretpostavlja da je reč o jednoj od emisija „Dobar, loš, zao“, u kojoj je bilo reči o presudi Ratku Mladiću.

Tagovi

Povezani tekstovi