MUP: Pokušaj upada u stan Milana Jovanovića nema veze ni sa njim ni sa paljenjem njegove kuće

U odgovoru koji je Cenzolovka dobila iz MUP-a navodi se da je osumnjičeni S. P. (23) uhapšen sa još jednom osobom prilikom krađe bakarnih oluka sa jedne zgrade u Ulici Nikolaja Gogolja, a sumnjiči se da je u prethodnom periodu, mimo ova dva slučaja, izvršio još četiri krađe na teritoriji opštine Čukarica. Dodaje se da je uhapšeni uz krivičnu prijavu predat nadležnom tužilaštvu, nakon čega mu je određen pritvor.

Novinar Milan Jovanović kaže za Cenzolovku da zna da su pronađene osobe koje su mu obile stan, ali i da oseća da cela istraga u vezi sa njegovim slučajem „ide sporo“.

Podsećamo, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović potvrdio je pre dva dana da su uhapšene osobe koje se sumnjiče za pokušaj upada u Jovanovićev stan. On je tada rekao da se vodi istraga o motivima napada na novinara portala Žig info, kao i da nadležni organi nisu prestali s istražnim radnjama.

Pokušaja upada u stan u kojem živi Jovanović dogodio se 30. decembra prošle godine, u večernjim časovima.

Jovanović je u to vreme bio sa svojom suprugom u tom stanu na Banovom brdu u Beogradu, u koji se preselio tri dana ranije upravo iz bezbednosnih razloga, pošto se više nije osećao sigurno u Vrčinu. Njegova kuća u tom prigradskom naselju spaljena je 12. decembra oko tri sata ujutro.

Za Cenzolovku je rekao da je čuo kako neko razbija vrata terase, čija su oba krila pajserom izvaljena. Kada je skočio iz kreveta i tražio od supruge da mu donese pištolj, provalnik, čiju je siluetu video na terasi, se povukao.

Jovanović je o tome odmah obavestio policiju, koja je izvršila uviđaj. Nakon ovog događaja Jovanoviću je dodeljena 24-časovna policijska zaštita.

Milan Jovanović je rekao i da sumnja da je u pitanju ili nov pokušaj napada na njega ili zastrašivanje, jer se sve dogodilo samo tri dana posle odlaska u stan za koji je samo njegova porodica znala gde se nalazi.

Jovanović je ranije najavio da će zbog svega što mu se dogodilo i zvanično zatražiti policijsku zaštitu, jer se on i njegova supruga osećaju krajnje nebezbedno.

Tagovi

Povezani tekstovi