MUP: Prema Ješiću smo postupali profesionalno i odgovorno

policija-foto-kurir-info-rs

[box align=’box-left’ id=’7285′]

„Policija je krajnje profesionalno i odgovorno pristupila celom slučaju, a u cilju njegovog rešavanja iz Beograda u Inđiju je upućen i poligrafista, kako bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti ovog slučaja“, stoji u saopštenju MUP-a koji poručuje da neće dozvoliti da bilo ko uvlači Ministarstvo u lične i političke sukobe. 

Kako MUP navodi, netačno je da je poligrafista, koji po struci mora biti psiholog, rekao Ješiću da „ne može garantovati da rezultati neće biti zloupotreljeni“, kao i da nije istina da je policija dolazila u džipovima iz Beograda.

„Ješić time očigledno želi da obmane javnost i naruši ugled MUP-a“, navodi se u saopštenju.Iz MUP-a podsećaju da je na osnovu zahteva nadležnog tužilaštva Vladimiru Ješiću i dvojici svedoka ponuđeno da se poligrafski testiraju, što su oni odbili. 

Funkcioner SNS-a Vladimir Gak, kome je takođe ponuđeno poligrafsko testiranje, pristao je da odgovara na pitanja poligrafiste i nije imao reakcije koje pokazuju bilo kakvu povezanost sa napadom na Ješića, navode u MUP-u.

Policija će, kako se dodaje, nastaviti sa intenzivnim radom, kako bi slučajevi prijavljenih napada u Inđiji i Beočinu bili rasvetljeni.

Ješić je ranije danas izjavio da policija zataškava slučaj napada na njega i u prilog tome pokazao video snimke, službenu belešku i fotografije za koje tvrdi da su ključni dokazi koji to potkrepljuju, kao i da se policija postavila kao politički komesarijat SNS-a.

Tagovi

Povezani tekstovi