MUP Srbije: Tokom skupa ispred N1, nije bilo ometanja javnog reda i mira

Foto: N1
Foto: N1

Tokom održavanja javnog okupljanja nije bilo narušavanja javnog reda i mira, poručili su za Danas iz MUP-a Srbije, odgovarajući na pitanje zbog čega policija juče nije reagovala po prijavi N1 da je na njihovom privatnom posedu organizovan skup, i time novinari ometani u radu.

 

„U vezi sa navedenim, 30.05.2023. godine u vremenu od 20:05 do 23:25 časova, ispred objekta medijske kuće N1, održano je javno okupljanje u organizaciji udruženja „Dostojni Srbije“. Tokom javnog okupljanja, ispred ulaza u objekat nalazilo se oko 40 okupljenih lica, od kojih se njih četvoro obraćalo preko instaliranog ozvučenja. Među okupljenima nisu uočeni pripadnici Narodnih patrola”, navode iz MUP-a.

 

Kako dodaju, zaposleni u N1 su mogli nesmetano da ulaze i izlaze iz objekta.

 

U MUP-u navode da je na sistem 192 bilo poziva građana koji su prijavljivali da se ispred objekta nalaze nepoznata lica i da se zaposleni osećaju nesigurno i boje da izađu.

 

“Od strane starešina PS Novi Beograd, radnicima obezbeđenja na ulazu je preneto da se javno okupljanje prati i da nema narušavanja javnog reda i mira. Napominjemo da je postupanje radnika obezbeđenja detaljno regulisano odredbama Zakona o privatnom obezbeđenju. Tokom održavanja javnog okupljanja nije bilo narušavanja JRM-a”, ističu u MUP-u i dodaju:

 

“Na okolnosti javnog okupljanja izvršena je konsultacija sa zamenikom tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu koji je izneo stav da se VJT u Beogradu dostavi izveštaj na dalju nadležnost. Napominjemo da je za eventualno ometanja privatnog poseda potrebno da se podnese tužba nadležnom sudu u Beogradu”, zaključuju u MUP-u.

 

Podsetimo, nekoliko desetina građana u utorak je neovlašćeno ušlo u dvorište ispred N1 i satima ometalo rad novinara. U više navrata su kontaktirane nadležne policijske službe, traženo je da reaguju i da okupljene isprate njihovog dvorišta i zaštite zaposlene, ali je reakcija izostala.

Tagovi

Povezani tekstovi