Nađeno rešenje, časopis Politikon nastavlja da izlazi

dusko radosavljevic  foto medija centar
dusko radosavljevic foto medija centar

Novo partnerstvo spasava vojvođanski časopis „Politikon“ za istraživanje fenomena politike, objavila je Vojvođanska politikološka asocijacija (VPA).

 

Vetar u leđa politikološkom glasilu, kome je pretilo gašenje, obezbeđeno je zahvaljujući partnerstvu sa Fondacijom za slobodu štampe iz Sente, nezavisnom medijskom kućom koja izdaje više onlajn i štampanih glasila na mađarskom, uključujući najčitaniji portal „Slobodna mađarska reč“, kao i portal za međunacionalnu komunikaciju „Slobodna reč“ na srpskom.

 

„Raduje nas što možemo da proširimo portfolio jedine nezavisne višejezične medijske kuće u Vojvodini koja ima za cilj negovanje međunacionalne komunikacije u regionu“, kaže suosnivač Fondacije, politikolog Tibor Purger sa Univerziteta Rutgers u Sjedinjenim državama.

Dve neprofitne organizacije se udružuju za podršku budućnosti publikacije koja već 12 godina obezbeđuje platformu na srpskom i engleskom jeziku za istraživanje fenomena politike.

 

Partnerstvo obuhvata finansiranje štampanog formata, osavremenjivanje onlajn prezentacije kao i obezbeđivanje naučne klasifikacije časopisa.

 

„Do sada je publikovano 33 broja Politikona. Započinjući našu saradnju, možemo reći i nadati se da ćemo ostvariti svoju viziju o Politikonu broj 50, a neki naši naslednici će doživeti i stoti broj“, kaže predsednik VPA i glavni urednik „Politikona“ dr. Duško Radosavljević.

 

Kako je saopšteno, dosadašnja redakcija nastavlja sa radom i pridružuje joj se predstavnica Fondacije i docent na Fakultetu za pravne i poslovne studije „Dr Lazar Vrkatid“ dr Katinka Beretka.

Tagovi

Povezani tekstovi