Nagrada “Slađana Veljković” novinarki “Novosti” Jeleni Ilić

Ilustracija: Pixabay
Ilustracija: Pixabay

Stručni žiri odlučio je da Nagrada “Slađana Veljković” za najbolju reportažu ove godine pripadne Jeleni Ilić, novinarki “Novosti” iz Smedereva, za tekst „Svirao sam s Rajka i Lepog Caneta“. Na konkurs je pristiglo 55 TV i štampanih medijskih priloga.

“Vedru i inspirativnu priču 80-godišnjeg harmonikaša Mirka Stojanovića iz sela Lug, nadomak Smedereva, o junacima davno emitovane TV serije „Muzikanti“ Žike Lazića, Jelena Ilić je majstorski pretočila u reportažu koja je one starije TV gledaoce vratila vrlinama humora iz šezdesetih godina prošlog veka”, stoji u obrazloženju žirija.

 

Nagrada za najbolji uređivački rad u lokalnim medijima pripala je Željku Milojeviću, uredniku Portala SDkafe.rs.

 

Za novinarski poduhvat nagrađena je za serijal TV reportaža „Zelena patrola na delu“. U sve tri kategorije, pored statue, čiji je autor Negovan Jovanović, suprug Slađane Veljković, dobitnicima pripadaju i novčane.

 

Novinarka „Večernjih novosti“ Slađana Veljković preminula je na današnji dan pre 11 godina, posle kraće i teške bolesti. Ovom nagradom njene kolege, prijatelji i porodica žele da sačuvaju sećanje na nju i njeno novinarsko delo.

 

Tagovi

Povezani tekstovi