Nagrada za novinarsku hrabrost

novinarska-hrabrost

[box align=’box-center’ id=’7777′]

Odluku je doneo žiri koga čine predstavnici Večernjih novosti, UNS-a, NUNS-a, JIP ,,Novi put“ iz Jagodine i Književnog kluba ,,Đura Jakšić“ iz Jagodine.

Zorica Gligorijević je prvi novinar iz Jagodine koji je dobio ovu prestižnu nagradu od kako je ona ustanovljena.

Konkurs je bio otvoren do 24. maja, a kandidate za nagradu su predlagale redakcije, udruženja novinara, izdavači, pojedinci, uz pismeno obrazloženje.

Nagrada je ustanovljena u znak sećanja na dopisnika Večernjih novosti iz Jagodine Milana Pantića koji je mučki ubijen 11. juna 2001. godine u zgradi u kojoj je živeo sa porodicom, a ubice i nalogodavci još uvek nisu pronađeni.

Nagrada se sastoji od povelje i novčanog iznosa od 100.000 dinara, a biće uručena, po tradiciji, 11. juna u Narodnoj biblioteci u Jagodini.

Tog dana predstavnici Večernjih novosti, novinarskih udruženja, kolege, prijatelji i porodica Milana Pantića prisustvovaće pomenu na jagodinskom groblju, položiće cveće na mestu ubistva i na spomen bistu na trgu koji nosi Pantićevo ime.

Ovu nagradu su do sada dobili novinari Jugoslav Ćosić, Živojin Rakočević, Miša Ristović, Nikola Vrzić, Vladimir Mitrić, Zagorka Uskoković, Dragana Zečević, Darko Dimitrijević, Branko Stanković, italijanski novinar Rikardo Jakoni, Aleksandra Delić, Andrija Igić, Ivan Radulović, Nemanja Jovanović i Sofija Babović.

Tagovi

Povezani tekstovi