Najslušaniji bez frekvencija

Sagovornici Kurira tvrde da je RRA ponovo nezakonito radila, da je bilo „muvanja“ i da su svi iza kojih nije stajala određena politika – eliminisani. Marko Janković sa radija Kriket tvrdi da su frekvencije dobile stanice koje uopšte nisu učestvovale na konkursu.
– Sa sajta RRA sklonjena je lista učesnika, tako da mi sada uopšte nemamo uvid u to – kaže Janković


On dodaje da je „strašno“ da najslušanije radio-stanice nisu dobile dozvole.
– U Kriketu je sasvim jasna vlasnička struktura, kao i sve ostalo, ali izgleda da to nije važno. Jasno je da iza stanica koje nisu dobile dozvolu ne stoji nijedna politika i da zato nema ni dozvola i jasno je da je na delu tajkunizacija društva – kaže Janković, koji veruje da ovo nije konačna odluka, navodeći da „tehnički ima mogućnosti za mnogo više frekvencija nego što je dodeljeno“.


Vesna Čović, suvlasnica radija 988, koji je takođe ostao bez dozvole, kaže da joj je „jako žao, jer je stanica zaslužila da dobije dozvolu“.
– Sve smo uredno plaćali, dokumentaciju predali u zakonskom roku i zaista sam se nadala da ćemo dobiti dozvolu. Očekivala sam da će RRA ovog puta biti poštena, ali eto… – kaže ona, dodajući da njen suprug političar Nebojša Čović „nema veze sa tom radio-stanicom“.


– Stalno se govori da je Nebojša vlasnik radija, što nije tačno, jer je reč o akcionarskom društvu. Nikada ga nije zloupotrebljavao i žao mi je što niko ne spominje da smo u vreme revolucije 5. oktobra prenosili sve događaje iz Lazarevca – kaže Čovićeva. Ona takođe kaže da su dozvole dobile neke stanice koje nisu ni učestvovale na konkursu, kao radio MIP i Novosti.


D.N.

Tagovi

Povezani tekstovi