Napad na novinarku portala Info centar jug u Lebanu

Glavna i odgovorna urednica Žaklina Mladenović je za Južne vesti rekla da je nakon psovki upućenih njoj, muškarac psovao i njenu decu.

“Zatim mi je rekao da ću tek da vidim šta će da mi se desi i da će mi automobil dići u vazduh. Ja tog čoveka ne znam, ali uspela sam da ga fotografišem dok je on slikao moja kola”, kaže urednica portala Info centar jug.

U policiji je potvrđeno da se incident dogodio, te i da će nakon saslušanja svih svedoka Osnovno tužilaštvo odlučiti šta dalje, prenosi portal Južne vesti.

Ovo je drugi napad na novinare na jugu Srbije u poslednjih mesec dana. Prethodno je novinaru i zameniku glavnog i odgovornog urednika Jugmedie Draganu Marinkoviću muškarac pretio da će ga ubiti ukoliko bude objavio snimak s mesta nesreće na kome je poginula beba. Marinković je bio na zadatku i fotografisao vozila policije i hitne pomoći.

Napadi na novinare u Srbiji su učestali, a počinioci retko bivaju kažnjeni. Prema bazi podataka o napadima NUNS-a koja beleži fizičke napade, verbalne pretnje, ugrožavanje imovine, pritiske, dosad je u ovoj godini registrovano 96 napada.

Tagovi

Povezani tekstovi