Napadnutom novinaru izvađena slezina, stanje stabilno

napadnuti-novinar-uzice

 [box align=’box-center’ id=’8187′]

Novinaru lista „Užička nedelja“ Milanu Đokiću koji je danas uboden nožem u užčkoj Gradskoj kući izvađena je slezina, rekla je Tanjugu portparol Zdravstvenog centra Užice Danijela Vasiljević. 

Ona je navela da je operacija završena i da je Đokićevo stanje stabilno. 

    „Đokić je zadobio jedan ubod sa leve strane grudnog koša, nakon zahvata je bio na intezivnoj nezi, a nedavno je premešten na odeljenje“, rekla je Vasiljević. 

     Đokić je uboden danas nožem u Gradskoj kući u Užicu, dok su nadeležni davali izjave, a napadač D.G. (37) je uhapšen. 

    Prema rečima Verice Tucović zadužene za odnose sa javnošću u Gradskoj  upravi Užice, incident se dogodio oko 12 sati.

      Do incidenta je došlo kada je, prilikom konferencije za novinare članova Ekonomskog kokusa Skupštine Srbije poslanika Dejana Radenkovića i Vladimira Marinkovića, napadač, koji je prošao obezbeđenje, napao poslanike sa leđa. 

    U tuči koja je usledila napadač je izvadio nož i naneo povrede novinaru Đokiću koji se nalazio na radnom zadatku.

Prema rečima Verice Tucović zadužene za odnose sa javnošću u Gradskoj  upravi Užice, incident se dogodio oko 12 sati.

„Za sada nepoznati počinilac upao je u hodnik i nožem povredio novinara Užičke nedelje“, rekla je ona.

<!—->Policija u Užicu uhapsila je D.G. (37) iz Užica, koji je na konferenciji za novinare u Gradskoj kući, oko 12 časova, nasrnuo nožem i zadao teške telesne povrede novinaru užičkog nedeljnika „Užička nedelja“.

D.G. je nakon napada na novinara pokušao da pobegne, ali ga je odmah sustigla policija i on se trenutno nalazi u prostorijama Policijske uprave Užice, saopštio je MUP Srbije.

O događaju je odmah obavešten zamenik višeg javnog tužioca u tom gradu.

Ljubičić:Napad na Marinkovića doveo do ranjavanja novinara

Generalni sekretar Narodne skupštine Jana Ljubičić najoštrije je danas osudila napad na potpredsednika parlamenta Vladimira Marinkovića, koji je doveo do teškog ranjavanja novinara „Užičke nedelje“ Milana Đokića i izrazila očekivanje da će počinilac biti adekvatno kažnjen.

„Bezočni napad koji se dogodio u Gradskoj upravi u Užicu, a zbog kog je čovek koji je pokušao da smiri situaciju i odbrani potpresednika Narodne skupštine od napadača, zadobio teške telesne povrede, je za svaku osudu“, navodi u saopštenju Ljubičićeva. 

  Ona je izrazila veliko divljenje novinaru Đokiću koji je, ne misleći na posledice, pokušao da zaštiti, pre svega drugog čoveka, a zatim i potpredsednika svog parlamenta. 

„Očekujem da će nadležni organi rasvetliti ovaj nemili događaj i da će počinilac biti adekvatno kažnjen“, rekla je Ljubičićeva.

 

<!—->

 

<!—->

Tagovi

Povezani tekstovi