Narodna stranka traži smenu Miodraga Vlahovića

NS je predložila parlamentu da osudi dokument koje je Ministarstvo inostranih poslova (MIP) dostavilo vladi i skupštini, a u kojem se predlaže patriotsko „ustrojavanje“ medija u godini „presudnoj za rješavanje crnogorskog državnog pitanja“.

NS traži da crnogorski premijer Milo Đukanović „pod hitno“ skupštini dostavi predlog za Vlahovićevo razrešenje, saopštio je na konferenciji za novinare potpredsednik stranke Predrag Popović.

On je objasnio da, prema skupštinskom poslovniku, ta partija ne može direktno tražiti smenu ministra, već jedino u formi interpelacije ili predloga skupštinskih zaključaka.

Popović je izrazio nadu da će skupstina ovu inicijativu razmotriti 26. aprila u nastavku sednice koja je počela 12. aprila.

Ministar inostranih poslova Miodrag Vlahović saopštio je danas da je premijeru i predsedniku skupštine već ponudio ostavku, ali da su Đukanović i Ranko Krivokapić, čija ga je partija i predložila na tu funkciju, odbili da je prihvate.

Iz vlade je saopšteno da ne stoji iza sporne analize medijske scene, kao i da je reč o dokumentu koji je sačinila osoba koja ne radi u državnim organima.

Potpredsednik NS-a, koji je svojevremeno bio državni funkcioner, odbacio je vladino objašnjenje da u državnim institucijama postoji praksa po kojoj državni službenici procesuiraju ili arhiviraju neformalna dokumenta.

Popović je odbio da saopšti na koji način je NS došla do dokumenta koji je izazvao oštre reakcije javnosti i naveo da je on autentičan.

„Pokušaj vlasti da odgovornost za pomenutu analizu medija prebaci na navodnog nezavisnog autora je namjera vlasti da se oslobodi odgovornosti“, zaključio je Popović.

Tagovi

Povezani tekstovi