Nastavak pritisak na Kurir!

-To ne znači da zaplenu niti oduzimanje imovine, već da Poreska uprava obezbeđuje svoja potraživanja-rekao je Ilić, dodavši da feljton o minbistru finansija Mlađanu Dinkiću nije bio razlog ulaska poreznika u Kurir. Ilić ja kazao i da je Radisav Rodić „sebi na privatni račun ispaltio više od 150 miliona dinara bez pripadajućih poreza i da se tu radi o izbegavanju poreza i niz drugih nepravilnosti“. On je dodao da je u kontroli pet Rodićevih firmi učestvovalo 12 osoba, osam inspektora poreske uprave i četiri inspektora poreske policije.


-S  druge strane, Radisav Rodić tvrdi da „direktor Poreske uprave Srbije Vladimir Ilić obmanjuje javnost“. -Poreski postupak je drastično prekršen! Paralelno je radilo više desetina radnika Poreske uprave i bilo je stalno angažovano još toliko koordinatora i organizatora. Nije bilo 12 inspektora, već ukupno 54 direktna operativca i još najmanje toliko pratećih službi iz Direkcije-tvrdi Rodić.


-Tačno je da sam povukao uloženi kapital od 140 miliona dinara, ali je tačno i da sam to uredno prijavio Poreskoj upravi SO Voždovac. Međutim, Ilić tu činjenicu namerno prikriva. Tačno je i da nam je pre dva dana oteto još 8,2 miliona dinara po rešenju inspektora Branka Obradovićša iz Poreske uprave Pančevo, koje je inskonstruisano, a žalba na ovo rešenje u Novom Sadu ne rešava se od početka maja da bi se otele ove pare. Zato apelujemo na članove Vlade Srbije i premijera Koštunicu da stanu na put fabrikantu laži, ministru finansija Mlađanu Dinkiću- navodi Rodić.


(R. K)


 

Tagovi

Povezani tekstovi