Nastavljeno vređanje i uznemiravanje novinara SOinfo.org portala

Foto: SOInfo
Foto: SOInfo

Nekoliko sati po objavljivanju izveštaja sa protesta „Srbija nije na prodaju” upućene su mi nove uvredljive sms poruke, sa broja telefona koji očigledno samo za to i služi.

Bila je ovo četvrta poruka, slične sadržine, koju mi je poslao „korisnik” sa broja 068/40 32 638. Ovog puta, bio je prilično „inspirisan” pa je umesto dva-tri reda, kao do sada, njegovo javljanje bilo dvostruko duže. Ponovo je koristio „svu moć velikih slova”, verovatno naučen da „dizanjem glasa” zvuči uverljivije u odbrani svojih prostačkih stavova. Izgleda ipak da ni posle tri godine nije uspeo da savladao upotrebu naših slova.

 

– Ko si ti MANDOVE SMRDLJIVI I DROGIRANI, da obustavljas radove i uklanjas masine? Naravno NIKO I NISTA – napisao je u poslednjoj poruci nepoznati pošiljac.

 

Mora se primetiti da je u odnosu na prethodna nešto optimističnija obraćanja, ovo, verovatno zbog brige za mašine, prepuno srdžbe i zabrinutosti. Reklo bi se da ga je prilično uznemirala jedna ekološka zastava i desetak građana koji su u mirnom protestu iskazali neslaganje sa pogubnim zakonskim rešenjima o eksproprijaciji, odnosno referendumu i narodnim inicijativama.

 

Inače, uvrede sa pomenutog broja telefona počele su u septembru 2018. godine, baš u periodu kada se ukradeni FK Stanišić, pod novim, ukradenim imenom, nezakonito uselio na istočnu tribinu Gradskog stadiona u Somboru. „Neraskidivu povezanost sa ex Stanišićem” pošiljac pokazao je i par meseci kasnije, da bi se potom, u januaru 2019. godine, oglasio uvredama nakon izveštavanja sa somborskog protesta „1 od 5 miliona”.

 

Inače, tokom ovog perioda od oko tri godine, konstantno dobijam i pozive sa prikrivenog broja, uvek u terminima od 23:55 ili 11:55. Proces „cimanja” bez identifikacije pozivaoca traje nekoliko dana nakon kojih usledi višenedeljna pauza. Pokušaji da se locira broj bili su bez uspeha, zbog, po objašnjenju mobilnog operatera, nepravilne prijave slučaja.

 

Najnovije, kao i dva prethodna vređanja, evidentirana su u policijskoj upravi Sombor. Nadležno tužilaštvo nije postupalo. Obavešteno je i Nezavisno društvo novinara Vojvodine.

Tagovi

Povezani tekstovi