Nataša Mićić: Moj suprug je reagovao kao otac. Nenad Kovačević: A ko štiti moju porodicu

„Moj suprug je pre svega reagovao kao otac našeg deteta“, rekla je Nataša Mićić na konferenciji za novinare u Užicu, i dodala da je incident nastao kao posledica raznih pritisaka, obmana i neistina kojima su ona i njena porodica do sada bili izloženi.
Kovačević je naveo da mu je Mićić pretio zbog teksta objavljenog u listu Danas 29. marta pod naslovom „Među 43 milionera i šestoro narodnih poslanika“. Kovačević je, istražujući koliko je Užičana prijavilo porez na dohodak veći od 1.224.672 dinara, objavio da se među 53 osobe koje su podnele prijave nalazi i šestoro poslanika iz Užica. Nataša Mićić, koja je i bivša predsednica Skupštine Srbije, navela je da je njena porodica bila izložena pritiscima organizacija Obraz, SRS, kao i da su kriminalne grupe nasrtale na nju, o čemu je obaveštena policija.


„Javnost o tome ne zna ništa, jer nisam htela da to koristim kao svoj politički kapital niti da od sebe i svoje porodice poravim političku žrtvu“, rekla je Nataša Mićić.. Ona je porućila da „ima toliko tema za novinarsko istraživanje“ i kao neke od njih navela  „visinu poreza narodnog poslanika iz Užica koji otvara privatnu kliniku, informaciju koliki je porez platio Boško Radonjić i kakve poslove u Užicu ima Velja Ilić“ .


Predsednica GSS je saopštila da oporezivi deo njenog prošlogodišnjeg dohotka iznosi 90.000 dinara, što znači da će platiti porez na dohodak u visini 9.000 dinara. Ona je rekla da je Kovačević tu informaciju mogao da dobije od nje kao ličnosti kojoj je stalo do javnosti u radu i slobodnog novinarstva.
Kovačević je Nataši Mićić posle konferencije za novinare uputio pisani protest, uz konstataciju da je „razočaran izostankom izvinjenja i ponašanjem predsednice jedne partije liberalno-građanske orijentacije“. „Nije mi jasno kako vaš muž ima pravo da zaštiti vas i dete, a ja nemam isto pravo da učinim sa svojom porodicom“, rekao je Kovačević, koji je u pisanom protestu naveo da „Srbija mora da zna ko i kako troši pare njenih poreskih obveznika“. „Iako u navedenom tekstu nisu objavljena imena narodnih poslanika iz Užica koji su prijavili porez na zaradu veću od 1.224.672 dinara u prošloj godini, Mićić je među njima prepoznao svoju suprugu, ali verovatno nije mogao da podnese istinu da primanja javnih funkcionera nisu i ne mogu da budu tajna“, naveo je Kovačević.
Novinar Danasa je „podsetio Mićića da javne funkcionere, a time i narodne poslanike plaćaju građani Srbije zbog čega njihova primanja moraju da budu dostupna javnosti“. On je dodao da je Mićić iz „sopstvenog straha pokušao da zastraši novinara i da, kako kaže, zaštiti svoju porodicu“, i ocenio da je „neshvatljivo da posle šest godina pokušaja da Srbiji krene, u GSS postoje ljudi koji pokušavaju da ućutkaju novinare“. Beta


 

Tagovi

Povezani tekstovi