Nauka ponovo pred protestom?

Sindikat nauke Srbije sa žaljenjem konstatuje da je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, na čelu sa aktuelnim ministrom, urušilo svaku vrstu dogovora potpisanih sa ovim Sindikatom i vratilo istraživanja u Srbiji na nivo iz jula meseca 2013. godine, zbog čega je tada i organizovan protest.

Ne samo da nema većih, već je Ministrastvo predlagalo i smanjenje izdvajanja za nauku u ovoj godini, i glavni je krivac za kašnjenje isplata zarada u proteklih nekoliko meseci tvrdi Sindikat nauke Srbije. Samo zahvaljujući razumevanju i dobroj saradnji sa Ministarstvom finansija, Sindikat je uspeo da se izbori da nivo finansiranja nauke u ovoj godini bude isti kao i prethodne.

Sindikat nauke mora ponovo da ukaže na činjenicu da je, po njegovim saznanjima, resorno Ministarstvo osnovni uzrok svih problema vezanih za finansiranje i položaj nauke kod nas.

Zato Sindikat nauke traži od budućih političkih struktura, koje budu formirale vlast, da suštinski promene svoj odnos prema nauci i istraživačima u Srbiji.

Konferencija za novinare
Sindikata nauke Srbije

Govore:

Tagovi

Povezani tekstovi