NDNV: Mediji da ne ignorišu ispade neonacista

„Većina medija, po pravilu, probleme te vrste ignoriše ili ih tretira na neodgovarajuć način, predstavljajući ih kao izolovan incident grupe izgrednika. Neonacističke organizacije nisu grupe ljudi koji žive na Marsu, oni sa obe noge čvrsto stoje na tlu zemlje Srbije“, saopštava NDNV.

Ocenjuje se da te ekstremističke grupe, po svemu sudeći, predstavljaju samo udarnu pesnicu mnogobrojnih „patriotskih“, nacionalističkih i profašističkih organizacija koje poslednjih godina u Srbiji, posebno u Vojvodini, cvetaju kao pečurke posle kiše. „Žalosno je i to što se ideologija neonacista u Srbiji veoma malo ili nimalo razlikuje od ideologija koje propagiraju neke velike parlamentarne stranke i neki takozvani vodeći intelektualci, okupljeni oko institucija koje su se pokazali kao vrhunski proizvođači ratova i zla“, navodi se u saopštenju.

Grupa neonacista upala je sinoć na tribinu na Filozofskom fakultetu, oraganiozvanu povodom Dana borbe protiv fašizma, 9. novembra, godišnjice „Kristalne noći“ u Nemačkoj, 1933.

Tagovi

Povezani tekstovi