NDNV: Nastavljaju se napadi na novinare, Igor Mihaljević izložen brutalnim pretnjama i uvredama

Igor Mihaljević izložen je brutalnim uvredama i pretnjama na društvenim mrežama Fejsbuk i Tviter, pošto je izneo kritičke objave o udruženju Levijatan.

Nakon tog posta Mihaljević je dobio destine poruka u kojima se vulgarno vređaju on i njegova porodica.

Upozoravamo javnost da su uvredama i pretnjama ovih dana izloženi i drugi novinari iz Vojvodine, članovi NDNV-a, kao i njegovo rukovodstvo.

Predsednik NDNV-a Nedim Sejdinović dobio je prethodnih dana stotine poruka u kojima mu se preti smrću, proterivanjem, te iznosi niz uvreda zasnovanih na nacionalnoj pripadnosti.

Pretnjama je bio izložen i naš kolega Sava Majstorov, urednik portala SOinfo iz Sombora, a prethodno i kolumnista portala Autonomija Igor Besermenji, kao i programski direktor NDNV-a Dinko Gruhonjić.

Smatramo da je reč o organizovanoj kamapnji protiv profesionalnih novinara i našeg udruženja, koje je inače već godinama meta nacionalista i šovinista. No, ne samo njih. Čelnike NDNV-a neretko javno prozivaju i etiketiraju i visoki politički zvavničnici. Podsetimo da je pre neki dan šef poslaničke grupe vladajuće Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović javno vređao predsednika NDNV-a, a to mu nije bilo ni prvi put.

Nažalost, sve to, kao i izostanak adekvatne rekacije policije i tužilaštva povodom brojnih prijava koje su podnošene i u ranijem periodu, ukazuje nam da je zapravo reč o organizovanoj hajci pod patronatom države čiji cilj je da se ućutka kritička reč protiv aktuelnog režima, ali i sloboda medija i sloboda govora uopšte.

Jer, svi novinari koji se usude da rade profesionalno dobijaju etikete državnih neprijatelja i stranih plaćenika, po oprobanom receptu nacionalšovinista još iz devedestih godina.

Pozivamo građane da se odlučno suprotstave napadima na profesionalne novinare, jer su slobodni mediji preduslov građanskih sloboda.  

Tagovi

Povezani tekstovi