NDNV organizuje Nedelju medija u Novom Sadu, posvećenu bezbednosti novinara

Izvor: NDNV
Izvor: NDNV

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) organizovaće od 17. do 19. juna manifestaciju “Nedelja medija” (Media Week), u čijem će fokusu biti bezbednost novinara i medijskih radnika sa posebnim osvrtom na medije civilnog društva u lokalnim medijima i multietničkim sredinama, saopštilo je danas to udruženje.

 

“Da li se lokalni mediji u Srbiji bore sa vetrenjačama, u kakvim uslovima rade, kako se finansiraju, sa kakvim sve oblicima diskriminacije se suočavaju, kako komuniciraju sa građanima – neka su od pitanja kojima ćemo umrežiti iskustva lokalnih novinara, medija i civilnog sektora i inicijativa usmerenih na jačanje bezbednosti novinara, unapređenja profesionalnih standarda i zaštite javnog interesa”, navodi se u saopštenju za javnost.

 

Neke od tema na kojima će se govoriti na panelima su: Zašto su važni mediji zajednice, Kako unaprediti bezbednost novinara kroz izmene krivičnog zakonodavstva, Saradnja civilnog sektora i medija zajednice u zagovaranju za poboljšanje položaja medija.

 

Govoriće se i o ulozi lokalnih medija u podsticanju javne debate, informisanja i edukacije građana, o lokalnim medijima i izgradnji zajednice u cilju zaštite javnog interesa, kao i o radu lokalnih medija u neprijateljskom okruženju.

 

Među panelistima će biti pravnik Slobodan Beljanski, članovi Stalne radne grupe za bezbednost novinara Veran Matić i Veljko Milić, univerzitetski profesori Rade Veljanovski i Dinko Gruhonjić, predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Željko Bodrožić.

 

Nedelja medija održava se u okviru projekta “Otporni mediji civilnog društva za obnovu poverenja građana” koju NDNV organizuje uz podršku Delegacije Evropske unije u Srbiji.

 

Izvor: NDNV

Tagovi

Povezani tekstovi