NDNV protestvovalo zbog pisanja „Politike“

Neki elementi tog izveštavanja, kao što su besmislene i apsurdne optužbe za navodni separatizam, podsećaju na medijsku hajku koju su novinari i mediji pod kontrolom Slobodana Miloševića vodili pre i posle tzv. jogurt revolucije, kada je izvršen ustavni puč, i kojom je počeo krvavi raspad nekadašnje države.
Neprofesionalna i često zlonamerna projekcija političkih zbivanja u Vojvodini osim što ukazuje na moguću kontrolu pojedinih stranaka nad nekim medijima, poseduje i elemente kršenja novinarskog kodeksa, ali i veoma opasni elemenat „uznemiravanja javnosti“ i huškanja. Stoga pozivamo druga novinarsku udruženja da takođe budno motre na ovaj medijski fenomen.
Kao jedan od primera za prethodne tvrdnje jeste jučerašnja „Politika“, koja u „najboljoj tradiciji“ svog profesionalnog sunovrata s kraja osamdesetih i tokom devedesetih, u rubrici „Za i protiv“ postavlja „trik-pitanje“: „Da li, prihvatanjem Nacrta statuta Vojvodine, pristajete na stvaranje nezavisne države Vojvodine?“. To pitanje nije samo profesionalna omaška, već nastavak uređivačke politike koja neverovatno mnogo korespondira sa opasnom politikom takozvanih patriotskih stranaka čiji se jedini patriotizam očigledno ogleda u pronalaženju sve novih i novih „neprijatelja“.


 

Tagovi

Povezani tekstovi